Ladopoulos2«Οι λαθεμένες επιλογές της, μέχρι τώρα, διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και η απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει σωστή απορρόφηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, στερώντας αυτό τον ευλογημένο τόπο από θέσεις εργασίας και μία πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι, μία Περιφέρεια που θα μπορούσε να είναι πρωταγωνίστρια, κατάντησε ουραγός».
Την επισήμανση αυτή έκανε, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά», Ναθαναήλ Λαδόπουλος. Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο κ. Λαδόπουλος τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, υπογραμμίζοντας ότι «η λύση δεν δίνεται με ευχολόγια».
«Είναι σημαντικό να ενισχυθεί η παραγωγή, να τονωθεί η μεταποίηση και να υπάρξουν κίνητρα για τον επαναπατρισμό των επιχειρήσεων που μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία και στη FYROM για να μπορέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να γίνει μοχλός ανάπτυξης και παράδειγμα προς μίμηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαδόπουλος.
Παράλληλα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των άλλων συνδυασμών προέρχονται από την κεντρική πολιτική σκηνή- αφού είναι εν ενεργεία βουλευτές- και άμεσος στόχος τους είναι η μελλοντική πολιτική τους καριέρα.
«Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι επιλέγουν να κάνουν προεκλογικό αγώνα σε επίπεδο «μιντιακό» και «σόου» και όχι ουσίας» υπογράμμισε ο κ. Λαδόπουλος. «Αποφεύγουν να μιλούν για την έλλειψη έργων υποδομής στην Περιφέρεια, η οποία στερείται σημαντικών οδικών δικτύων καθώς επίσης και ότι υπήρξε υστέρηση στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν, χθες, σε χωριά των Σερρών».
Τέλος, ο κ. Λαδόπουλος επανέλαβε ότι ο συνδυασμός «Πολίτες Μπροστά» έχει ως στόχο να αναδείξει τους πολίτες σε πρωταγωνιστές, δημιουργώντας ένα αυτοδιοικητικό σχήμα που έχει τη στήριξη πολλών πολιτικών δυνάμεων, όπως η Ελιά, η Δημιουργία ξανά, η Δράση, η Δυναμική Ελλάδα, τμήμα των Οικολόγων και άλλα σχήματα της κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου.