Απαράδεκτη η τσιμεντοποίηση χώρου προορισμένου για πράσινο

MicrotekΜέσα στην προεκλογική περίοδο, η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών ξεκίνησε την ανάπλαση χώρου στη συμβολή των οδών Κοιμήσεως Θεοτόκου και Ακαδημίας (πίσω από την παλιά εκκλησία) στα Πεύκα (Ρετζίκι). Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για σημείο χαρακτηρισμένο ως «χώρος πρασίνου» στο ρυμοτομικό σχέδιο, τα έργα περιλάμβαναν την απόθεση τεράστιων ποσοτήτων τσιμέντου, που διαμορφώνουν ένα χώρο που κάθε άλλο παρά «χώρος πρασίνου» είναι!

Έκπληκτοι οι κάτοικοι δεν πίστευαν στα μάτια τους για μια τόσο ακατάλληλη παρέμβαση σε μια περιοχή που αγωνίζεται να διατηρήσει μια πιο υγιή σχέση με τα ρέματα και το πράσινο. Τέτοια τερατουργήματα από μπετόν δεν μπορούν να κατασκευάζονται χωρίς διαβούλευση με τους κατοίκους που τους αφορούν, σε προεκλογικές περιόδους και με πυρετώδεις ρυθμούς, ώστε να προκαταληφθεί οποιαδήποτε κριτική και αντίδραση. Δυστυχώς, η βιασύνη για να δείξουν ορισμένοι Δήμαρχοι έργο της τελευταίας στιγμής είναι πολύ κακός σύμβουλος.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογίας – Αλληλεγγύης Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη. Καλούμε το Δήμαρχο κ. Δανιηλίδη να επανεξετάσει το βιαστικό και κακοσχεδιασμένο αυτό έργο και να προχωρήσει σε μια πραγματική διαμόρφωση πράσινου χώρου, μετά από διαβούλευση και με τους άμεσα ενδιαφερόμενους».

Microtek