Συνελήφθησαν ένας 19χρονος για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και ένας 49χρονος για παράνομη πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού και μία 27χρονη για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια

KINΣτο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την 03.06.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε χωριό της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πέλλας.

Κατά την επιχείρηση, πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές έρευνες σε οικίες και συνελήφθησαν ένας ημεδαπός 19 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και ένας ημεδαπός 49 ετών και μία υπήκοος Αλβανίας 27 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Αρχικά, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη ο 19χρονος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
  • 1 κυνηγετικό όπλο και
  • 14 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 49χρονου ημεδαπού, όπου φιλοξενούταν η 27χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία διέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια και συνελήφθη.

Από τη διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 49χρονος φιλοξενούσε παράνομα και έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, τον οποίο ταυτόχρονα απασχολούσε και ως υπάλληλο σε μάντρα ιδιοκτησίας του. Ο προαναφερόμενος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ ο 23χρονος αλλοδαπός αναζητείται.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.

Ο 19χρονος και ο 49χρονος συλληφθείς οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας, ενώ σε βάρος της 27χρονης θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.