imagesΗ Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας – Τμήμα Κτηνιατρικής γνωστοποιεί στους κατοίκους της
Π.Ε. Πέλλας και ιδιαίτερα αυτούς των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, ότι κατά το διάστημα από 17 έως 21 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί ρίψη δολωμάτων εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων στα πλαίσια εφαρμογής του σχεδίου Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας, σύμφωνα με την Εθνική και Ενωσιακή Νομοθεσία.
Οι ρίψεις θα ξεκινούν στις 08.00 π.μ. και θα ολοκληρώνονται στις 18.00μ.μ.
Ως σημείο αναφοράς ρίψης των δολωμάτων θα είναι το αεροδρόμιο Έδεσσας (περιοχή Παναγίτσας).
Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι των περιοχών ρίψης δολωμάτων καθώς και οι διάφορες ομάδες κυνηγών, θηροφυλάκων, δασοφυλάκων, κτηνοτρόφων, αγροτών κ.λ.π. που ασχολούνται με υπαίθριες δραστηριότητες να αποφύγουν κάθε επαφή με το ριφθέν δόλωμα- εμβόλιο.
Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο να απευθύνονται στη Δ/νση Υγείας Π.Ε. Πέλλας, ενώ σε περίπτωση εντόπισης νεκρών αλεπούδων να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Δασαρχεία και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύσσα, καθώς και τηλεοπτικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Π.Κ.Μ. (http://www.rkm.gov.gr/lyssaspot.rar) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (http://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa).

 

 

Από τη Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕΛΛΑΣ