Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου παρακολούθησε την πανηγυρική Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, που τελέστηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, χοροστατούντος της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και της συνοδείας του. Την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014), ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην υποδοχή του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την πανηγυρική δοξολογία που ακολούθησε.

141128_Perifereiarxis_K_Makedonias_ AgiaTriada_Peran_Dianomi_Trofimon
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο (την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014), όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, συνομίλησε με τους μαθητές και συναντήθηκε με το διευθυντή Γιάννη Δεμιρτζόγλου. Επίσης, την ίδια ημέρα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη συνοικία του Πέραν, προκειμένου να παραδώσει τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Π.Κ.Μ. και ιδιωτών για τα συσσίτια του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους άπορους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

141130_Synantisi_Perifereiarchi_K_Makedonias_ Ap_Tzitzikosta_me_Papa_Fragkisko_photo_2
«Βρισκόμαστε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και παραδίδουμε τρόφιμα στο συσσίτιο του Πατριαρχείου και τους Έλληνες της Πόλης. Είναι μία συμβολική δράση της Περιφέρειας για μια περιοχή με την οποία έχουμε άρρηκτους δεσμούς μέσα στους αιώνες.

141130_Synantisi_Perifereiarchi_K_Makedonias_me_Papa_Fragkisko_photo_1
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας. Με τη δράση “Για ένα πιάτο γεμάτο” συγκεντρώνουμε τρόφιμα και υποστηρίζουμε τα συσσίτια σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Ταυτόχρονα, στις αρχές του 2015 αξιοποιούμε πρόγραμμα 250.000 ευρώ, παρέχοντας τρόφιμα στους άπορους συμπολίτες της Περιφέρειάς μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρέδωσε στους εκπροσώπους των τριών ενοριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου μεγάλη ποσότητα βασικών ειδών διατροφής (ζυμαρικά, ρύζι, πλιγούρι, λάδι, όσπρια, αλεύρι) για τις ανάγκες των συσσιτίων που τροφοδοτούν τους 240 άπορους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, παρουσία του Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κ. Γερμανού και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Π.Κ.Μ. Χάρη Αηδονόπουλου.