Συζήτηση σχετικά με τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για την κατάσταση με τα ονόματα των επιβατών, η πρόληψη ακραίων φαινομένων και η βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και η επερχόμενη ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια θα συζητηθούν με τον επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο την Τετάρτη στις 3μμ ώρα Βελγίου.

590_242303e62db9b4b422d22f0ac6abb2cc

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τα σχέδια που έχουν προταθεί από τους ηγέτες της ΕΕ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και θα τοποθετηθούν προ της άτυπης συνόδου των υπουργών Δικαιοσύνης που θα λάβει χώρα στη Ρίγα (Λετονία) στις 29 Ιανουαρίου.

Το ΕΚ συζητά τις πρακτικές λεπτομέρειες του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ
Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του “σχεδίου Γιούνκερ”, την Τετάρτη το απόγευμα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen, αρμόδιο για θέματα απασχόλησης , ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας.

Κλιματική αλλαγή: οι ευρωβουλευτές συζητούν τον οδικό χάρτη για την διάσκεψη του Παρισιού
Τον οδικό χάρτη για την επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το Δεκέμβριο, θα συζητήσουν οι ευρωβουλευτές με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής την Τετάρτη . Η Διάσκεψη των συμβαλλόμενων μερών (”COP21”) της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος έχει ως στόχο την επίτευξη μίας παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο.