ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ – Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 46 – 45

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 2014-2015

Παρά την μεγάλη προσπάθεια για την νίκη οι κορασίδες του ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ δεν κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο το περασμένο Σάββατο από την Κατερίνη απέναντι στο τοπικό Σ.Φ.Κ. Πιερικό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και για τις δύο ομάδες με τον Πιερικό κάνει ένα ξέσπασμα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου και να ξεφεύγει με διαφορά 5 πόντων.

Η καταπληκτική άμυνα των παιχτριών του Πανεδεσσαικού στο δεύτερο δεκάλεπτο κράτησε τους αντιπάλους μακριά από το καλάθι και με επιθετικό όπλο την ομαδικότητα κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά 5 πόντων. Έτσι το 19 – 24 έδινε ένα μικρό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με την λήξη του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος βρήκε τον γηπεδούχο Πιερικό να βρίσκει λύσεις με μακρινά σουτ και να ισοφαρίζει το προβάδισμα που είχαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ και τα πολλά σφυρίγματα των διαιτητών κατά του Πανεδεσσαικού δημιούργησε ένα επιπλέον πρόβλημα αυτό των φάουλ.

Στην τέταρτη περίοδο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν περισσότερο άμυνα. Οι άμυνες ζώνης είχαν την τιμητική τους με τις αθλήτριες του Πανεδεσσαικού να μην έχουν άλλη λύση λόγω των πολλών φάουλ που είχαν χρεωθεί.

Οι φιλοξενούμενες δεν φάνηκαν ψύχραιμες στο τελευταίο δίλεπτο του παιχνιδιού όπου αστόχησαν σε 4 ελεύθερες βολές ενώ σπατάλησαν και την τελευταία επίθεση με διαδοχικά άστοχα σουτ κάτω από το καλάθι δίνοντας παράταση στην αγωνία για τον τελικό νικητή.

Στο έξτρα πεντάλεπτο έσπασαν καρδιές με τις συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και τις εκατέρωθεν χαμένες βολές. Ο Πανεδεσσαικός είχε την τύχη στα χέρια του για ακόμη μια φορά ωστόσο η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην τελευταία φάση όπου η μπάλα δεν ήθελε να μπει και να χαρίσει το ψυχολογικό κυρίως προβάδισμα έναντι του αντιπάλου για την διεκδίκηση του τίτλου.

Καλή η διαιτησία του πρώτου διαιτητή κ. Χατζημπαλίδη – με πολλά λάθη κατά του Πανεδεσσαικού η διαιτησία του κ. Γιαννόπουλου, ενώ πολλά λάθη κυρίως με το χρονόμετρο η γραμματεία του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 1ο(13-08), 2ο(06-16)19-24 ημίχρονο, 3ο(14-09)33-33, 4ο(07-07)40-40 κ.α. (06-05) τελικό

Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ(Μίλτσης Γεώργιος): Ιωαννίδου Κ. 13 (3β), Μποζίνη Χ. 5 (1β), Παζάρκα. Ε. 6, Σιάντη Ε. 4, Σιβένα Κ. 9 (2τρ, 1β), Πάχου Π., Καρτσαμάρη Ν. 8, Μπουτκάρη Ε.