Τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στις 19-20 Μαρτίου αναφορικά με την ενεργειακή ένωση, την ανατολική εταιρική σχέση της ΕΕ, την Ουκρανία και την πορεία της ευρωζώνης θα συζητηθούν στο ΕΚ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, την Τετάρτη στις 3μμ (ώρα Βελγίου).
11140

Διαφάνεια, γραφειοκρατία, φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη τη δέσμη μέτρων που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαφάνεια στη φορολογία με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και εκπροσώπους του Συμβουλίου. Βάση της νομοθετικής πρότασης της Επιτροπής, η οποία κατατέθηκε στις 18 Μαρτίου, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα υποχρεούνται να ενημερώνουν τα υπόλοιπα κράτη για όλες τις φορολογικές τους αποφάσεις. Το ΕΚ θα υιοθετήσει επίσης ψήφισμα για την ετήσια έκθεση για τη φορολογία, εισηγήτρια του οποίου είναι η κ. Εύα Καϊλή.

Το ΕΚ ψηφίζει για την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ σε δάνεια για την Ουκρανία

Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν για την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ σε μεσοπρόθεσμα δάνεια για την Ουκρανία προκειμένου να μπορέσει να βγει η χώρα από την οικονομική ύφεση.

Ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια σε απολυμένους σε Ελλάδα και Ιρλανδία

Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στην Ελλάδα και την Ιρλανδία μέσα στο 2014 θα λάβουν κοινοτική βοήθεια ύψους 11,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να βρουν μία νέα θέση εργασίας εφόσον το ΕΚ δώσει την έγκρισή του την Τετάρτη. Η ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) έχει ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο. Εισηγητές είναι οι κκ Γεώργιος Κύρτσος (ΕΛΚ) και Λευτέρης Χριστοφόρου (ΕΛΚ).