Συνήλθε η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, που αποτελείται από μέλη των Συλλόγων της Έδεσσας: Φιλοπρόοδος «Μέγας Αλέξανδρος», Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, Μικρασιατών «Η ΜΠΙΓΑ», Βλάχων Έδεσσας-Γραμματικού, Κρητών «Ο Ψηλορείτης», με σκοπό να δρομολόγησει τα θέματα που αφορούν στη διοργάνωση της εκδήλωσης που τα τελευταία χρόνια έδωσε κέφι και πνοή στην πόλη μας, με τη συμμετοχή 1000 χορευτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
ο χορος ειναι ζωή
Το 2014 διάφορες συγκυρίες, κυρίως, οι δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και η έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, δεν μας επέτρεψαν να την πραγματοποιήσουμε. Επιστρέφουμε, όμως, ανανεωμένοι και με διάθεση να συμπληρώσουμε το κενό της έλλειψης μιας μεγαλειώδους εκδήλωσης από την πόλη μας, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και την οποία μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι και όλες οι επιχειρήσεις της.
Με το σκεπτικό να δημιουργήσουμε κίνητρα για τους επισκέπτες, έτσι ώστε να αποφασίσουν να παραμείνουν στην πόλη μας, για ένα τουλάχιστον βράδυ και να την γνωρίσουν καλύτερα, οργανώνουμε πακέτα διανυκτέρευσης και σίτισης, με τη συμμετοχή και βοήθεια των ξενοδόχων και των εστιατόρων, προγράμματα ξενάγησης και βραδιές διασκέδασης στα μπαράκια ή παραδοσιακά γλέντια σε ταβέρνες. Έτσι, αποφασίσαμε ν αλλάξουμε την ημέρα της διοργάνωσης και δε θα γίνεται πλέον Κυριακή απόγευμα αλλά Σάββατο. Για φέτος ορίστηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.
Ζητάμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων των συλλόγων ή των ομάδων που θα ήθελαν με κάποιο τρόπο να βάλουν ένα λιθαράκι για την πραγματοποίησή της, όπως επίσης και τη βοήθεια όλων των επαγγελματιών/επιχειρήσεων, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση για την Έδεσσά μας όπως της αξίζει.
Ξεκινήσαμε δειλά πριν από 4 χρόνια, και με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και των επιχειρήσεων της πόλης καταφέραμε να μεταφέρουμε το αισιόδοξο μήνυμα της ομορφιάς της ζωής και της διασκέδασης, με αφετηρία τις παραδόσεις της πατρίδας μας και με προσκεκλημένους αναρίθμητους συλλόγους από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Ελπίζουμε για μια ακόμη χρονιά στη συμπαράσταση των επιχειρήσεων και των κατοίκων της πόλης μας, έτσι ώστε να την κρατήσουμε στα επίπεδα που πραγματικά της αρμόζουν.
ΜΕ ΤΙΜΗ
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ