DSC09433-e1417050405645Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Αιφνιδιαστικά και απαξιωτικά προς τους πολίτες του δήμου μας και τις δημοτικές παρατάξεις. Η αντιπολίτευση του δήμου, κι εγώ προσωπικά, από την αρχή της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου, με ερωτήσεις προς τον δήμαρχο φέραμε το θέμα της λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου στο δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές.
Οι απαντήσεις φυσικά που παίρναμε ήταν γενικές και αόριστες, μια πρακτική συνηθισμένη για τον κ. δήμαρχο. Αντί λοιπόν να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, να εξηγήσει ποια είναι τα δεδομένα, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να ακούσει τις προτάσεις μας, για μια ακόμη φορά ενεργεί με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο. Αιφνιδιάζει και απαξιώνει τους θεσμούς και τους πολίτες του δήμου. Δυστυχώς η ιστορία θα γράψει με μελανά γράμματα αυτή τη δεύτερη θητεία του κ. Γιάννου
Εμείς σαν δημοτική παράταξη είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημοτικού κολυμβητηρίου γιατί κατ’ αρχάς πίσω από κάθε ιδιωτικοποίηση έχουμε κι έναν σκανδαλώδη τρόπο παραχώρησης. Όπως έγινε και με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, που δεν ήθελαν απλώς να την εκχωρήσουν σε ιδιώτη αλλά και σε συγκεκριμένο ιδιώτη με σκανδαλώδη τρόπο όπως προανέφερα.
Επίσης δεν πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εμπορευματοποίησης με γνώμονα το κέρδος κάποιου ιδιώτη.
Ο ίδιος λοιπόν ο δήμος θα έπρεπε να κάνει ένα σχέδιο βιώσιμης λειτουργίας του κολυμβητηρίου υπολογίζοντας με ακρίβεια το κόστος του. Σε αυτήν του την προσπάθεια μπορούσε να ζητήσει την συνδρομή αθλητικών συλλόγων της περιοχής. Επίσης αν το κόστος ήταν μεγάλο και δυσβάσταχτο γι’ αυτόν, θα μπορούσε να προβεί σε μια διαδημοτική συνεργασία με τους γειτονικούς δήμους Σκύδρας και Αλμωπίας.
Όλα αυτά θέλουν σχεδιασμό , δουλειά , συνεργασία , δυστυχώς η δική μας δημοτική αρχή λειτουργεί με άλλη λογική, άλλη νοοτροπία. Στο τέλος της θητείας της θα έχει απαξιωθεί ο δήμος στη συνείδηση όλων μας και επειδή ο δήμος είμαστε εμείς οι πολίτες, θα πρέπει να δράσουμε για να σταματήσουμε αυτήν την κατρακύλα.

Δημητριάδης Βασίλης