tasos_sionisΜε αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/04/2015 θα ήθελα να ενημερώσω τον συμπολίτη μας έτσι ώστε και αυτός να γίνει κοινωνός και γνώστης των θεμάτων που απασχολούν τη μικρή μας κοινωνία.

Η κινητήρια δύναμη που πραγματικά με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είναι η πίστη ότι πραγματικά μπορώ και έχω τις δυνάμεις να προσφέρω στον συμπολίτη μου για ένα καλύτερο αύριο στη γειτονιά μας, την πόλη μας ,το Δήμο μας. Το κοινό όραμα η πίστη αλλά και η αγάπη για το τόπο μου με ωθεί να συμμετέχω ως ενεργός πολίτης σ όλα τα Δημοτικά Συμβούλια καθώς και σε πολλές άλλες δημοτικές εκδηλώσεις.

Προφανώς η ενεργή συμμετοχή πολιτών ενοχλεί και δυσαρεστεί κάποιους οι οποίοι δεν θέλουν να ακούσουν την άλλη άποψη αρνούμενοι να μου δώσουν το λόγο και να τοποθετηθώ επί του θέματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς μιας και ως πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου είμαι γνώστης κάθε πτυχής του προβλήματος. Δυστυχώς κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου με την στάση σας πλήττεται την άμεση δημοκρατία άλλα αποτελείται και τροχοπέδη προς συμπολίτες που θα ήθελαν να προτείνουν και να συμμετέχουν ενεργά στην επίλυση προβλημάτων του Δήμου μας.

Θα ήθελα να εξομολογηθώ ότι μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχα κάποιες αμφιβολίες εάν εξάντλησα όλες τις πιθανές δυνατότητες για συνεργασία συνεννόησης συζήτησης και εξεύρεσης λύσης πριν απευθυνθώ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Έδεσσας. Όλες οι παραπάνω αμφιβολίες μου διαλύθηκαν αφού πεποίθηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι προβλήματα των πολιτών πρέπει να λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων και όχι στις θεσμοθετημένες επιτροπές και δημοτικά συμβούλια.

Αντιπαρέρχομαι ασχολίαστους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που δέχτηκα από μέλος του Δ.Σ για να έρθω στην ουσία του θέματος αφού τον πολίτη φιλόζωο και μη τον ενδιαφέρει η λύση ενός προβλήματος που έχει έρθει πάμπολλες φορές στην δημοσιότητα.

Πράγματι κύριε Δήμαρχε το θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων αφορά το πανελλήνιο πράγματι ο Δήμος μας πρωτοπορεί αφού διαθέτει δημοτικό κυνοκομείο (έστω και χωρίς άδεια ) αλλά και κυνοκόμο εδώ και μια δεκαετία περίπου, πράγματι δαπανάται ένα αξιοσέβαστο ποσό για ζώα συντροφιάς που αυξάνεται μάλιστα γεωμετρικά κάθε χρόνο .

Δυστυχώς όμως η μη ορθή διαχείριση του προβλήματος μετέτρεψε τον Δήμο από διαχειριστή σε «συλλέκτη» ζώων συντροφιάς αφού το κυνοκομείο είναι ασφυκτικά γεμάτο όπως και η προέκταση του αλλά το εγκαταλειμμένο «ΞΕΝΙΑ» ενώ παράλληλα τα αδέσποτα δεν μειώθηκαν από τους δρόμους της πόλης.

Επίσης να αναφέρω ότι δυστυχώς η προσωπική ευθύνη διαχείρισης στο Δήμο μας κινείται ως η μπίλια ρουλέτας μεταξύ Προέδρου κοινότητας Έδεσσας, Αντιδημάρχου καθαριότητας, Προέδρου ΔΕΥΑ, κυνοκόμου, τελευταία ειδικού συμβούλου Δημάρχου δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα για επίλυση έστω και του πιο απλού θέματος.

Πράγματι η ανασυγκρότηση της πενταμελής επιτροπής έγινε με απόφαση Δημάρχου στις 26/03/2015 με την επισήμανση ότι στις 20/03/2015 έγινε έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Έδεσσας από το Σύλλογο Φιλόζωων «Κίνηση Προστασίας Σκύλων».

Προφανώς η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει περίπου 18 μήνες αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα της Προέδρου της ΔΕΥΑ δεν υπάρχει θέμα προς συζήτηση. Ενδεικτικά αναφέρω επιστολές του Συλλόγου προς το Δήμο για εξεύρεση λύσης σε διάφορα θέματα με ημερομηνίες 06/04/2015,30/12/2014,19/12/2014,15/12/2014,21/11/2014,03/11/2014 αλλά και επιστολή προς το Δήμο του 3ου Γυμνασίου με ημερομηνία 10/11/2014 αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με ημερομηνία 11/10/2014.

Τέλος επειδή κάποιοι κακόβουλοι θα σκεφτούν ότι χρησιμοποιώ το Σύλλογο για στείρα αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή και όχι ως εργαλείο για επίλυση του προβλήματος αναφέρω ότι ένα από τα βήματα καλής θέλησης είναι και η συμμετοχή μου στην πενταμελή επιτροπή ως αναπληρωματικό μέλος.

Εύχομαι η παρέμβαση μου να έχει ως αποτέλεσμα τη συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής καθώς και την λήψη και υλοποίηση αποφάσεων για τη δρομολόγηση λύσης αφού το θέμα αφορά όλους μας φιλόζωους και μη.

ΣΙΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΥΠ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ « ΕΝ ΕΡΓΩ»