simfoniki-orxistra-dimou-athinaios-aftodidoikisi-620x320
Ένα συναρπαστικό ατμοσφαιρικό ταξίδι στην κινηματογραφική μουσική θα χαρίσει στους μουσικόφιλους της Θεσσαλονίκης η Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την Τετάρτη 20/5, στις 21.00, στο αίθριο του Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Το μουσικό σχήμα του ΑΠΘ συγκροτείται από φοιτητές που προέρχονται από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, ενώ η συναυλία είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας και η είσοδος σε αυτήν θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

“Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει μία ώρα και 10 λεπτά, σχεδιάστηκε, με στόχο ο κόσμος που θα έλθει, να μπορέσει να ευχαριστηθεί μία ζωντανή βραδιά” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικά υπεύθυνος της Ορχήστρας, καθηγητής του ΑΠΘ Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ, διευθύνει ο Δημήτρης Δημόπουλος η οποία ορχήστρα δημιουργήθηκε το 1999 και έχει πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων σε πολλές ελληνικές πόλεις και σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ ορχηστρών νέων στο εξωτερικό.