Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:
Την Δευτέρα η νέα γενιά ξεκινά έναν δυνατό αγώνα, για να αποδείξει πρώτα σε εκείνη πως ‘’όλα τα μπορεί’’. Είναι μια ακόμα δοκιμασία, από τις τόσες που βίωσε μέσα στην σχολική κοινότητα.
Ίσως αυτή εκπληρώσει ένα όνειρο. Γιατί η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να είναι ένα από τα ζητούμενα της ζωής, όχι όμως και το κυρίαρχο.
mathites-thrania-exetaseis
Πιο απαραίτητη είναι η γνώση, αλλά κυρίως η δύναμη που πρέπει να ακολουθεί την κάθε προσπάθεια.
Από αυτές τις εξετάσεις δεν βγαίνεις νικητής, σίγουρα όμως, γίνεσαι πιο έμπειρος.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δοκιμασίες της ζωής είναι πολλές.
Σε ότι αφορά τις ίδιες της Πανελλήνιες εξετάσεις, αυτό που χρειάζεται είναι η πίστη στον εαυτό μας, η ψυχραιμία απέναντι στην πρόκληση και η λογική ότι από εδώ ξεκινούν όλα.
Και το λέμε αυτό, γιατί αργότερα το ίδιο το σύστημα που δίνει την δυνατότητα στην νέα γενιά να ανέβει στο σκαλοπάτι της Ακαδημαϊκής ζωής, αυτό το ίδιο ‘’επιδιώκει να σε απορρίψει’’ με την δημιουργία της γενιάς των ‘’Άνεργων πτυχιούχων’’.
Να γιατί χρειάζεται ‘’να έχεις γερό στομάχι’’ και να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για πάντα.
Γιατί το δικαίωμα στην ζωή έχει εμπόδια μπροστά του. Να μην παρατήσει κανείς αυτή την προσπάθεια που οδηγεί τους νέους μπροστά.
Είτε πετύχουν σε αυτές τις εξετάσεις είτε όχι.
Κάποτε βρεθήκαμε και εμείς σε αυτήν την θέση. Δεν κοιτούμε το παρελθόν με νοσταλγία, κάπου μέσα μας όμως, νιώθουμε μια μικρή πικρία, γιατί ίσως τότε, αν βλέπαμε τα πράγματα από μια άλλη όψη, θα ήμασταν πιο δυνατοί τώρα.
Δεν πειράζει όμως, στην ζωή είσαι για να μαθαίνεις και αυτό κάνουμε κάθε μέρα, όπως πρέπει να κάνουν και αυτοί που θα μας ακολουθήσουν.
Καλή επιτυχία λοιπόν, στις νέες και στους νέους που αυτές τις μέρες επιχειρούν το μεγάλο άλμα. Ευχόμαστε το αποτέλεσμα να δικαιώσει της προσδοκίες όλων μας.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Μπουρδάνης
Πρόεδρος Το.Συ.Νέων Δήμου Έδεσσας