Η συνάντηση έγινε παρουσία του Επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών

Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη.
EYRO15052015(1)
Συμμετείχαν η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, οι βουλευτές Ιωάννης Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Στέφανος Γκίκας, Κώστας Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλειος Οικονόμου και Θεόδωρος Φορτσάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία μεταξύ της ομάδας των ευρωβουλευτών και των εθνικών βουλευτών για θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, της κοινής αγροτικής πολιτικής, της περιφερειακής ανάπτυξης, των διαρθρωτικών ταμείων.

Επιπλέον συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός κοινών δράσεων είτε μέσω παρεμβάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα που άπτονται ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος είτε μέσω της διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι ο άκρατος λαϊκισμός και η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε απώλεια της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων προς τη χώρα μας κάτι που με μεγάλη δυσκολία είχε καταφέρει να ανακτήσει και να εμπεδώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.