Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τον Επίτροπο Andrus Ansip τη νέα στρατηγική για την ενιαία ψηφιακή αγορά της ΕΕ την Τρίτη στις 10πμ ώρα Γαλλίας. Η στρατηγική περιλαμβάνει μέτρα για τη βελτίωση της πρόσβασης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων σε ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών και ισότιμων όρων ανταγωνισμού για ψηφιακά δίκτυα και καινοτόμες υπηρεσίες και την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ψηφιακής οικονομίας.
digitalAgoraEE

Επόμενα βήματα

Το ΕΚ θα ανταποκριθεί στην πρόταση με την υιοθέτηση μη νομοθετικού ψηφίσματος, το οποίο θα συνταχθεί από κοινού από διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές, συμπεριλαμβανομένων των επιτροπών για τη Βιομηχανία, την Ενιαία Αγορά και την επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Η ενιαία ψηφιακή αγορά θα τεθεί επίσης στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών και θα καταθέσει τις νομοθετικές προτάσεις που περιλαμβάνονται στη στρατηγική μέχρι το τέλος του 2016.