tsipras_roloi-620x320
Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς, πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζει ισχυρή πρωτοβουλία της τελευταίας στιγμής για την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για νέες πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε αίσιο «τέλος», έστω και στο «και πέντε».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:

– Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκδηλώσει πρωτοβουλία για λύση
– Η πρωτοβουλία θα δίνει έμφαση σε χρέος και χρηματοδότηση για να συμφωνήσει
— Η πρωτοβουλία Τσίπρα θα αναληφθεί σε απάντηση της κίνησης Γιούνκερ και αναμένεται να εκδηλωθεί στην εκπνοή του προγράμματος, σήμερα, για λύση.

Το γερμανικό πρακτορείο DPA επιβεβαιώνει την είδηση ότι οι Βρυξέλλες φαίνεται να ξεκινούν μια ύστατη προσπάθεια διαμεσολάβησης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, έτσι ώστε να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων. Αν ο Τσίπρας δεχθεί την πρόταση, μπορεί να έρθει ακόμη και σήμερα, και το μεταφέρει στο δημοψήφισμα ως «Ναι» θα μπορούσε στη συνέχεια να προετοιμαστεί ένα έκτακτο Eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας εξετάζοντας τα νέα δεδομένα αντιλαμβάνεται οτι οδηγείται σε αδιέξοδο και όσο πιο γρήγορα αλλάξει τακτική, τόσο θα περιορίσει τις πολιτικές απώλειες. Την άποψη αυτή φέρονται να υιοθετούν τις τελευταίες ώρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, σε κάποιο βαθμό ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς , αλλά και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Σπύρος Σαγιάς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον Ζάν Κλώντ Γιούνκερ είναι ανοιχτοί μετά την χθεσινή “εν θερμώ” απόρριψη της πρότασης του, η οποία σύμφωνα με μια “δεύτερη ανάγνωση” θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση. Η ύπαρξη πρωτοβουλίας επιβεβαιώνεται τα τελευταία λεπτά και απο το υπουργείο Οικονομικών, ενω ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης έχει ουσαστικό ρόλο στο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων.

Στο μεταξύ, τα σενάρια αυτά φαίνεται πως συνδέονται και με μια ενδεχόμενη πρόταση Τσίπρα για αποπομπή Βαρουφάκη!
Πηγή : aftodioikisi.gr