Απαντητική επιστολή από την Γαλλική Προεδρία έλαβε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου στην επιστολή που έστειλε τις παραμονές του δημοψηφίσματος στον Γάλλο Πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας την αγωνία του για το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Στην επιστολή, που εκφράζει τις θετικές σκέψεις του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, υπάρχουν στοιχεία που εκφράζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη διάθεση της Γαλλίας για μία Ενωμένη Ευρώπη, με την Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.
Στην επιστολή τονίζεται ότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας «έχει τη βούληση να ξεπεραστεί η κρίση, με έναν νέο προσανατολισμό της Ευρώπης, αναλαμβάνοντας μια δυναμική πρωτοβουλία ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην Ένωση».
Dimitris Giannouv1
Διευθυντής Γραφείου
της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Παρίσι

Κύριε,
Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας έλαβε την ηλεκτρονικής σας επιστολή, στην οποία του διαμηνύετε την έντονη ανησυχία σας για το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αύτη την πολύ σημαντική περίοδο για το μέλλον της Ευρώπης, θέλω να σας τονίσω με πόσο ενδιαφέρον έλαβε την επιστολή σας ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Η Γαλλία έχει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη και θα ενισχύσει τις προσπάθειες ώστε η Ελλάδα, η οποία γνώρισε δύσκολές στιγμές τα τελευταία χρόνια, να παραμείνει μέλος της Ευροζώνης.
Για το σκοπό αυτό, η Ελλάδα έκανε προτάσεις οι οποίες είναι σοβαρές και φερέγγυες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της και να ενεργοποιηθεί προσφέροντας στην ελληνική κυβέρνηση μια προοπτική μεσοπρόθεσμα, όπως επίσης και μια άμεση βοήθεια.
Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα χρηματοοικονομικό και νομισματικό οικοδόμημα, είναι ένα σύνολο που δημιουργήθηκε σε αξίες και αρχές που αφορούν όλο τον κόσμο.
Για αυτό ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, έχει τη βούληση να ξεπεραστεί η κρίση, με έναν νέο προσανατολισμό της Ευρώπης, αναλαμβάνοντας μια δυναμική πρωτοβουλία ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην Ένωση.
Λάβετε την εκτίμηση μας προς το πρόσωπό σας.