“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Νίκος Τσαχιρίδης, o ηθοποιός που έγινε γνωστός από τον ρόλο του κακού σε πολλές ελληνικές ταινίες. Ο Νίκος Τσαχιρίδης γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1933. Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού και ορφανός από πατέρα, βγήκε από πολύ μικρός στην σκληρή βιοπάλη της ζωής.
topic_10014
Έπαιξε σε πάρα πολλές ταινίες τόσο του ασπρόμαυρου όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Μαγική πόλη» (1954 ), όπου ο Νίκος Κούνδουρος του έδωσε έναν μικρό ρόλο, ενώ μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες που πήρε μέρος ήταν : Καμικάζι αγάπη μου, Φυλακές ανηλίκων, αλλά και στα Κανόνια του Ναβαρόνε. ήταν αυτός που έκανε μαθήματα ποδοσφαίρου στον Στράτο Τζώρτζογλου για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη, Η φανέλα με το εννιά.

Οι ρόλοι του ήταν κυρίως δευτερεύοντες, αλλά σκληροί. Εκτός από ηθοποιός υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του Πανελλήνιου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών ( ΠΣΑΠ ), ενώ παράλληλα ήταν και ένας από τους καλύτερους κασκαντέρ του κινηματογράφου. Ζούσε στα Μελίσσια. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ.