3η Ημερίδα Τομέα Διαιτολογίας & Διατροφής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ - .cdr
ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ – .cdr

Από το 1980 ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει επισήμως τη 16η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Ο βασικότερος στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ζητήματα όπως ο περιορισμός της πείνας και η εντατικοποίηση της γεωργικής παραγωγής τροφίμων από τις αναπτυγμένες χώρες, με παράλληλη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και μετάδοσης της τεχνογνωσίας στους στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ο Τομέας Διαιτολογίας & Διατροφής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας διοργανώνει την 3η Ημερίδα του με θέμα: «Σύγχρονος Τρόπος Ζωής: Από τον υποσιτισμό στην παχυσαρκία». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικής Αμύνης 1 στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της κακής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό. Θέματα που θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν είναι ο υποσιτισμός, η παχυσαρκία, καθώς και οι λαθεμένες μη ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου της διατροφής, του επισιτισμού και της υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τα πρόσφατα διατροφικά δεδομένα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!