Με εξαιρετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση «GRECKA PANORAMA», που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015.
Η «GRECKA PANORAMA» έλαβε χώρα στο μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της Βαρσοβίας, το «Torwar Arena», απευθυνόμενη σε μια από τις σημαντικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα, την πολλά υποσχόμενη και ανοδική αγορά της Πολωνίας.
151216-Panorama1
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και επεξεργάζεται η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σημαντική είναι η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από την Πολωνία το 2014 σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, κατατάσσοντας την Πολωνία στην 10η θέση των κυριότερων χωρών προέλευσης τουριστών στη χώρα μας.
151216-Panorama2
Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Γιώργος, «στο πλαίσιο του ανοίγματός μας σε νέες τουριστικές αγορές, μέσα από τη συμμετοχή μας στην έκθεση της Βαρσοβίας, φιλοδοξούμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κεντρική Μακεδονία από την Πολωνία. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και με την ίδια στόχευση θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης».
151216-Panorama3
Αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα, και με πλήθος ελληνικών συμμετοχών, η έκθεση έδωσε την ευκαιρία στο πολωνικό κοινό να γνωρίσει «από κοντά» την περιοχή μας και συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό επισκεπτών.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων εκδότες τουριστικών περιοδικών – οδηγών, tour operators, δημοσιογράφοι και Πολωνοί πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την Κεντρική Μακεδονία και τις χαρισματικές ιδιαιτερότητες καθεμιάς από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το κοινό για τις παραλίες, την ιστορία αλλά και την φύση και τις δυνατότητες απόδρασης που προσφέρει Κεντρική Μακεδονία.