Εποικοδομητική μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου και του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Κετικίδη στην Χρυσή, όπου συνάντησαν τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτρη Ιασωνίδη και μαζί γύρισαν στο χωριό και κατέγραψαν τα ζητήματα που υπάρχουν.
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 2ο κύτταρο του ΧΥΤΑ Αλμωπίας όπου υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, οι οποίες συνεχίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος είδε από κοντά την δουλειά που έχει γίνει με τους αύλακες του χωριού, πολλοί από τους οποίους καθαρίστηκαν μετά από πολλά χρόνια, ενώ βρέθηκε και στην παρέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει να κάνει με την διάνοιξη αποστραγγιστικού καναλιού που υπερχείλισε και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πρόσφατη νεροποντή.
Επίσης, διαπίστωσε και την κατάσταση που επικρατεί στα κοιμητήρια, όπου η συντήρηση τους πλέον κρίνεται δύσκολη έως αδύνατη, λόγω έλλειψης ανταποδοτικότητας.


Ταυτόχρονα, επισκέφθηκαν τον Αλμωπαίο ποταμό και διαπίστωσαν ότι η κατάσταση με τα φερτά υλικά στην κοίτη είναι οριακή. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να καθαριστεί, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πλημμύρας. Πρόκειται για ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας, καθώς σε περίπτωση υπερχείλισης θα κινδυνεύσουν όχι μόνο οι περιοχές της Αλμωπίας αλλά και των όμορων Δήμων. Προγραμματίστηκε ήδη επικοινωνία με την Περιφέρεια, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του χωριού για την ύπαρξη χωματόδρομων εντός του οικισμού και αποφασίστηκε η ασφαλτόστρωσή τους. Όσον αφορά στα μικροπροβλήματα ηλεκτροφωτισμού, προγραμματίστηκε η αποκατάστασή τους.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στο Ανοιχτό Θέατρο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο χωριό πριν αρκετά χρόνια και έμεινε ημιτελές. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ενταχθεί μελλοντικά σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κάστρο της Χρυσής, που χρονολογείται στην εποχή του Βυζαντίου. Έχουν εξασφαλισθεί ήδη 83.000 ευρώ από πρόγραμμα interreg, για μελέτη ανάδειξης και αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Αλμωπίας και σημείωσε ότι το συγκεκριμένο μνημείο αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για ανάδειξη της Χρυσης και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αλμωπίας.