Εκτός εφημερίων το μαιευτικό-γυναικολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας – Μονάδα Βέροιας, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
veria2
Εντείνονται τα προβλήματα λειτουργίας και ομαλής εφημέρευσης του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας – Μονάδα Βέροιας. Η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης και του τομέα της Υγείας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει οδηγήσει τη λειτουργία και αυτού του Νοσοκομείου σε οριακή κατάσταση.
Συγκεκριμένα το μαιευτικό-γυναικολογικό τμήμα, που εξυπηρετεί ολόκληρη την Π.Ε. Ημαθίας, θα τεθεί εκτός εφημεριών, για εννέα μέρες του τρέχοντος μήνα, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, δηλαδή δεν θα δέχεται επείγοντα περιστατικά από τις 23 έως και τις 31 Ιανουαρίου.
Στο εν λόγω τμήμα υπηρετούν μόνο δύο εναπομείναντες γιατροί, οι οποίοι όσο και να έχουν υπερβεί τον εαυτό τους, δεν μπορούν πλέον να καλύψουν το πρόγραμμα εφημερίων ολόκληρου του μήνα.
Ακόμη και με τον ισχύοντα σήμερα ελλιπή οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου, για το Μαιευτικό – Γυναικολογικό τμήμα, προβλέπονται 4 θέσεις ειδικευμένων γιατρών, από τις οποίες η μια είναι καλυμμένη, ενώ υπηρετεί και ένας Διευθυντής.
Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας αυτής της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι τα επείγοντα μαιευτικά και γυναικολογικά περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τα αντίστοιχα τμήματα των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας στην ΠΕ Πέλλας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα Νοσοκομεία καλύπτουν ανάγκες άλλων Νοσοκομείων των ΠΕ Ημαθίας και Κιλκίς, παρά το γεγονός βεβαία ότι και αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης προσωπικού.
Να σημειώσουμε ότι το θέμα της έλλειψης προσωπικού, με ότι αυτό σημαίνει για τις συνθήκες εργασίας των υπηρετούντων, αλλά και της υγείας αυτών και των ασθενών που προσέρχονται σε αυτό, έχει επισημανθεί ήδη από το Κόμμα μας με σχετική ερώτηση αρ. πρωτ. 70/08.10.2015.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:
Την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας – Μονάδα Βέροιας, με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής