Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας έλαβε χώρα εχθές στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου με ελάχιστες απουσίες. Στις προ ημερησίας διάταξεις ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο αξίζει να σημειωθεί η ερώτηση του Βασίλη Δημητριάδη σχετικά με την ενημέρωση για το Κανναβουργείο καθώς και για τους εργαζομένους των καταρρακτών. Η απάντηση του Δημάρχου Έδεσσας ήταν ότι σχετικά με το Κανναβουργείο και κάθε Δημοτικό κατάστημα που βρίσκεται υπό τον Δήμο θα πρέπει να πληρώνουν οι ιδιώτες το ενοίκιο και θα είναι αμείλικτοι σε όσους δεν πληρώνουν καθώς θα ακολουθείται η δικαστική οδός. Όσον αφορά τους εργαζόμενους των καταρρακτών μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν αποκατασταθεί όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα εργάζονται πλέον για τον Δήμο με δαπάνες του Δήμου μιας και η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) δεν προχώρησε σε αυτά τα οποία έλεγε για επίλυση του θέματος και άφησε μετέωρο το θέμα.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Εν έργω, Γιάννης Σόντρας ζήτησε τον λόγο σχετικά με την πρωτοβουλία κατοίκων των Βρυττών να ασφαλτοστρώσουν κάποια κομμάτια δρόμου με δικά τους χρήματα και ζήτησε την άποψη του δημάρχου. Ο Δήμαρχος απαντώντας είπε ότι λόγω έλλειψης χρημάτων και λόγω capital control έχουν αφεθεί κάποια έργα μισοτελειωμένα και υπάρχει κάποια ουρά που όμως βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου για να συνεχιστούν και να τελειώσουν τα έργα. Ζήτησε επίσης και καταστάσεις από το τοπικό συμβούλιο για τους κατοίκους που βοήθησαν χρηματικά για να ασφαλτοστρωθεί κομμάτι οδοποιϊας διότι έπειτα από έρευνα του Δήμου δεν βρήκαν πολλούς που βοήθησαν οικονομικά για να γίνει κάτι τέτοιο και να τους ευχαριστήσει μέσω τύπου.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεχίστηκαν με ευχές του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου όπου ευχήθηκε αυτή η νέα χρονιά να είναι περισσότερη παραγωγική από την προηγούμενη.

Κατόπιν η Μαρούλα Κατσάρα μοίρασε σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και στους παρευρισκόμενους πολίτες αλλά και τους δημοσιογράφους κυκλικά τσουρέκια όπου εντός υπήρχε ένα φλουρί το οποίο κέρδισε περιχαρής η Αικατερίνη Ζδρού. Στην κοπή της Βασιλόπιτας, την οποία έκοψε ο ίδιος ο δήμαρχος, το φλουρί έπεσε στην εκκλησία. Το δώρο από το φλουρί του τυχερού τσουρεκιού απένειμε ο Φίλιππος Γκιούρος προς την Αικατερίνη Ζδρού το οποίο το άνοιξε και ήταν μια όμορφη θρησκευτική εικόνα.