Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε σήμερα στην πόλη της Έδεσσας η Γιορτή των Θεοφανείων, υπό την αιγίδα και με τις ευλογίες της Ιεράς Μητρόπολης Πέλλης & Αλμωπίας υπό τον Μητροπολίτη Ιωήλ.
Εκατοντάδες πιστοί, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Γιάννης Σόντρας με τη γυναίκα του, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο στρατός μας, η αστυνομία κ.ά., συνέρευσαν στις εκκλησίες για τη Θεία Λειτουργία, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην τελετή αγιασμού των υδάτων του Τιμίου Σταυρού στον Εδεσσαίο Ποταμό. Πραγματοποιήθηκε στη Βυζαντινή Γέφυρα στο Κιουπρί από τον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης και Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.
Πολλοί ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές που τίμησαν και φέτος το έθιμο. Παιδιά, αγόρια, άντρες και ένα κορίτσι, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων όταν βούτηξαν στο παγωμένο ποτάμι για να πιάσουν τον Σταυρό. 
Τυχερός για το 2016 στην Έδεσσα ο Αναστάσιος Ποτσέπης, ο οποίος έπιασε πρώτος τον Σταυρό. Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Χρήστος Τσαβέας μπήκε με το άλογό του στα καθαγιασμένα νερά και συνεχίζει ένα έθιμο τα τελευταία χρόνια όπως παλαιά.
Στην τελετή στην Έδεσσα χοροστάτησε ο μητροπολίτης Έδεσσας Πέλλης και Αλμωπίας Σεβασμιότατος κ.Ιωήλ, νωρίτερα άφησαν να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό περιστέρια, ως μήνυμα ελπίδας για όλον τον κόσμο. 
Παρακάτω το Βίντεο και οι φωτογραφίες από τον αγιασμό στο Εδεσσαίο Ποταμό καθώς και η δήλωση του Αναστάσιου Πότσεπη.