AppleMark
AppleMark

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ηγέτες της ΕΕ προκειμένου να μην αποχωρήσει η χώρα από την Ένωση. Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη στις 3μμ ώρα Βελγίου.

Αυτόματη αντιστοίχηση κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών

Η νομοθετική πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης (EURES) προκειμένου αυτό να συμπεριλάβει μια πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων με τα άτομα που αναζητούν εργασία και τις κενές θέσεις εργασίας θα συζητηθεί στο ΕΚ την Τετάρτη και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη. Στόχος της νομοθεσίας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας με την καλύτερη αντιστοίχηση της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Έχουν αποτέλεσμα οι συμφωνίες για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων;

Οι ευρωβουλευτές θα θέσουν ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των συμφωνιών που έχει συνάψει η ΕΕ με τις τέσσερις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων, προτού ανανεωθεί η συμφωνία με την Philip Morris International (PMI), η οποία λήγει τον Ιούλιο του 2016. Την Πέμπτη το πρωί θα θέσουν ερωτήματα στην Επιτροπή για την έκθεση που θα δημοσίευε τον περασμένο Δεκέμβριο σχετικά με το ποιος ωφελείται περισσότερο από αυτές τις συμφωνίες.

Καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης κατοικίδιων ζώων
115
Το αίτημα για την ανταλλαγή δεδομένων που αφορούν την καταγραφή των κατοικίδιων ζώων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τη μεγάλη αύξηση του παράνομου εμπορίου ζώων συντροφιάς που συχνά εκτρέφονται με ανορθολογικό τρόπο και αποτελούν κίνδυνο για την εξάπλωση ασθενειών.

Οι προτεραιότητες του ΕΚ για οικονομία, κοινωνία και εσωτερική αγορά για το 2016

Οι οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες της ΕΕ για το 2016, καθώς και οι προτεραιότητες για την εσωτερική αγορά θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, την Τετάρτη με την Επιτροπή. Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να αναφερθούν στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τις κοινωνικές πτυχές του και την αξιοποίηση του οικονομικού δυναμικού της εσωτερικής αγοράς. Τρία ξεχωριστά ψηφίσματα θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

Ευρωπαϊκή βοήθεια στην Τυνησία με μεγαλύτερες εισαγωγές αφορολόγητου ελαιόλαδου

Για να βοηθήσουν την οικονομία της Τυνησίας, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις το 2015, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν ένα ευρωπαϊκό σχέδιο έκτακτων μέτρων που προβλέπει την εισαγωγή επιπλέον 70.000 τόνων αφορολόγητου ελαιόλαδου από την Τυνησία ως το τέλος του 2017.