Μία ημέρα όπου θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια ήταν η σημερινή και ορθώς λέγεται ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Από νωρίς το πρωί λοιπόν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, επιχειρηματίες της πόλης, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας βγήκαν στους δρόμους για να Κινητοποιηθούν με Κ κεφαλαίο για τα άδικα και κατάφορα μέτρα όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που ενδέχεται να ψηφίσει η κυνέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά άλλα έταζε και άλλα σκέφτεται να περάσει. Θα περάσουν όμως αυτά τα σχέδια ή θα “μπλοκάρουν” από τα δίκαια αιτήματα όλης της Ελλάδας πλέον; Η αυθόρμητη διαμαρτυρία σύσσωμων όλων των πόλεων της Ελλάδας με την αρωγή των πολιτών πιστεύω ότι θα σταματήσει τη φόρα κάθε πολιτικού που θέλει να κοροϊδεύει την κοινωνία και να φτωχοποιεί τους πολίτες συλλήβδην πάν περί πας. Τα ψέμματα τελείωσαν ενώ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες όρθωσαν ανάστημα απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα των μέτρων που τείνουν να μας ρουφήξουν το αίμα. Με μπροστάρηδες τους αγρότες, κι όχι κάποιων επιτήδειων κοινοταρχών και πολιτικών, σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, έκανε την αρχή για να δείξει σε πολιτικούς και Ευρώπη ότι το λιοντάρι δεν κάθεται μόνο αλλά μπορεί να βρυχθήσει και να κατασπαράξει κάθε τι που θα περάσει στο διάβα του. Με πάνω από 1.500 οχήματα και τρακτέρ συνενώθηκαν τα μπλόκα Βεγορίτιδας, Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας για να παραταχτούν στην πλατεία Ελευθερίας της Έδεσσας με πάνω από 3.000 κόσμο και να δώσουν βροντερό παρών με όλες τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα κλειστά. Κυριολεκτικά βούλιαξε η Έδεσσα από άντρες γυναίκες και παιδιά. Εκπρόσωποι των σωματείων χαιρέτησαν τη μαζική κινητοποίηση και ακολούθησε πορεία προς το Διοικητήριο όπου επιδόθηκε ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο από τη σημερινή ημέρα :

Το Edessanews ακολούθησε την κάθοδο των διαμαρτυρόμενων στον κόμβο (στο φανάρι) πριν το Ριζάρι. Εκεί καθίσαμε μέχρι τις 2 και 35 πρώτα λεπτά διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Κατόπιν, μετά από συνεννόηση των επικεφαλής των μπλόκων, πάρθηκε η απόφαση οι διαμαρτυρόμενοι του κάθε μπλόκου να μεταβεί σε σούπερ μάρκετ όπου ήταν ανοικτά στην κάθε περιοχή αντίστοιχα. Μαυροβούνι-Σκύδρα, Έδεσσα και Αριδαία ενώ παρακάτω είναι μερικές στιγμές που κατέγραψε ο φακός του edessanews

Γνωστό σούπερ μάρκετ της πόλης της Έδεσσας αναγκάστηκε να κλείσει μετά από συντονισμένες διαμαρτυρίες των αγροτών ενώ κατόπιν έφτασε κι ένα αστυνομικό περιπολικό για την τάξη δίχως να χρειαστεί.

Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν και τα παρακάτω σωμματεία και σύλλογοι:

Αγροτικοί Σύλλογοι Νομού Πέλλας – Εργάτες σε κονσερβοποιεία – Καταστηματάρχες από τον Εμπορικό Σύλλογο Έδεσσα – Εμποροβιοτέχνες από το Νομό Πέλλας – Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση – Εκπαιδευτικοί από τον Σύλλογο Έδεσσας – Υπάλληλοι Νομού Πέλλας – Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Πέλλας – Συνταξιούχοι οικοδόμοι και οικοδόμοι – Σύλλογος Γονέων Τριτεκνων περιοχής επαρχίας Έδεσσας καθώς και απλοί πολίτες που έδωσαν τη δική τους νότα σε αυτήν την πρωτόγνωρη διαμαρτυρία που προηγούμενη δεν υπάρχει.