Γιορτή του χάντμπολ και του αθλητισμού

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πανελληνίου

«Ο δήμος μας, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, είναι μια μεγάλη αγκαλιά που στηρίζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες των παιδιών και των νέων στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς να φιλοξενούμε τέτοιου υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις πανελλήνιου χαρακτήρα, και να χειροκροτούμε τους αγώνες των παιδιών μας, τα οποία διεκδικούν τη διάκριση μέσα σε κλίμα άμιλλας και φιλίας. Και τέτοιες προσπάθειες θα συνεχίζουμε να τις στηρίζουμε».
Με το μήνυμα αυτό ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έκλεισε τη μεγάλη γιορτή του χάντμπολ και τους αθλητισμού, όπως εξελίχθηκε η τελική φάση του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Αυτό πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Συκεών με διοργανωτή τον Φοίβο Συκεών και την καθοριστική υποστήριξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ).
Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα εφήβων του Πανελληνίου, η οποία στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά νίκησε σήμερα το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ με 22-14, ενώ τρίτος κατατάχθηκε ο Ζαφειράκης Νάουσας νικώντας νωρίτερα την ΑΕΣΧ Πυλαίας (25-23).
Το κύπελλο στον πρωταθλητή και τα μετάλλια στους μεγάλους πρωταγωνιστές απένειμε ο Σίμος Δανιηλίδης, δίνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στην τελική φάση του εφηβικού πρωταθλήματος, όπως επίσης και σε όλους τους προπονητές, τους παράγοντες των ομάδων, αλλά και των φιλάθλων που επί τετραήμερο κατέκλυσαν τις κερκίδες του κλειστού γηπέδου των Συκεών. Οι τελευταίοι, ωστόσο, ανταμείφθηκαν από το θέαμα που παρακολούθησαν, καθώς οι νεαροί αθλητές απέδωσαν τα μέγιστα διεκδικώντας τη διάκριση, μετατρέποντας μάλιστα τους περισσότερους αγώνες σε ντέρμπι!
«Το επίπεδο των εφήβων που χειροκροτήσαμε αυτές τις μέρες ήταν τέτοιο που μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε μεγαλύτερη πρόοδο και ανάπτυξη του χάντμπολ στη χώρα μας. Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Πανελλήνιο, αλλά και σε όλες τις ομάδες, γιατί για μας τους ανθρώπους του αθλητισμού, όλοι οι αθλητές είναι νικητές», τόνισε ο πρόεδρος του Φοίβου Συκεών, και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης απονέμοντας το κύπελλο και τα μετάλλια στους δευτεραθλητές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ.


Διακρίσεις για τον Φοίβο Συκεών
Να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων του χάντμπολ αποτελεί τον δεύτερο μακροβιότερο θεσμό του αθλήματος, μετά αυτό των Ανδρών (1979-1980), το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1980-1981. Στη Θεσσαλονίκη η τελική φάση διοργανώθηκε τέσσερις φορές, με τους εφήβους του Φοίβου Συκεών να ανακηρύσσονται πρωταθλητές το 2010.
Στην 36η διοργάνωση, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Συκεών, συμμετείχαν οκτώ ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Φοίβος Συκεών, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση νικώντας σήμερα τον Φίλιππο Βέροιας 26-25 και χθες τον ΠΑΟΚ με 35-23.
Ωστόσο, η ομάδα των Συκεών, της οποίας η ανδρική ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας, είχε δυο μεγάλες διακρίσεις καθώς δύο αθλητές του αναδείχθηκαν ο μεν Ραφαήλ Μπέτζιος ως καλύτερος τερματοφύλακας και ο δε Γιώργος Δεληζάνος ως καλύτερος αριστερός εξτρέμ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου, η τελική βαθμολογία και οι καλύτεροι αθλητές του τουρνουά έχουν ως εξής:
► ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
-Σάββατο 26 Μαρτίου 2016: Φοίβος- ΠΑΟΚ 35-23, Διομήδης- Φίλιππος 17-25, Πανελλήνιος- ΑΕΣΧ Πυλαίας 27-27, Ζαφειράκης- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ 23-25
-Κυριακή 27 Μαρτίου 2016: Φοίβος- Φίλιππος 26-25, ΠΑΟΚ- Διομήδης 32-23, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Ζαφειράκης 23-25, ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ- Πανελλήνιος 14-22
► ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Πανελλήνιος
2. ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ
3. Ζαφειράκης Νάουσας
4. ΑΕΣΧ Πυλαίας
5. Φοίβος Συκεών
6. Φίλιππος Βέροιας
7. ΠΑΟΚ
8. Διομήδης Άργους
► ALL STAR TEAM
Πολυτιμότερος παίκτης: Παπαδόπουλος (Πανελλήνιος)
Καλύτερος αμυντικός: Τσαγγέρας (Ζαφειράκης Νάουσας)
Καλύτερος τερματοφύλακας: Μπέτζιος (Φοίβος Συκεών)
Καλύτερος αριστερό εξτρέμ: Δεληζάνος (Φοίβος Συκεών)
Καλύτερος αριστερό ίντερ: Καλόμοιρος (ΑΕΣΧ Πυλαίας)
Καλύτερος πίβοτ: Τσακουρίδης (Πανελλήνιος)
Καλύτερος πλέι-μέικερ: Λιόλιος (ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ)
Καλύτερος δεξί ίντερ: Σαπαπάτας (Πανελλήνιος)
Καλύτερος δεξί εξτρέμ: Παπαπούλιος (Πανελλήνιος)