Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

φώτο αρχείου
φώτο αρχείου

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε το πρωί την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετέβη στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο και στη συνέχεια στο χώρο διεξαγωγής της παρέλασης.
Μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Σήμερα παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική παρέλαση. Η 25η Μαρτίου είναι μια επέτειος με διπλό συμβολισμό: θρησκευτικό και εθνικό. Η Επανάσταση του 1821 πέτυχε, ακριβώς επειδή οι Έλληνες, όλος ο Ελληνισμός, ήταν ενωμένος.
Σήμερα, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και έχουμε μπροστά μας, το παράδειγμα των προγόνων μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ενότητα του ελληνικού λαού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, ως Κράτος και ως Έθνος, να σταθούμε όρθιοι, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα».