Από την Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ÊÔÇÌÁÔÏËÏÃÉÏ Á.Å.
ÊÔÇÌÁÔÏËÏÃÉÏ Á.Å.

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εθνικό Κτηματολόγιο, υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Καλλικρατικούς Δήμους Πέλλας και Σκύδρας» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα Θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πέλλας. Εισηγήσεις πραγματοποίησαν στελέχη της ΕΚΧΑ Α.Ε. καθώς και της αναδόχου κοινοπραξίας της μελέτης κτηματογράφησης ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Μητρόπολης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πέλλας, Προϊστάμενοι των τοπικών Υποθ/κείων, Τοπικοί Φορείς και πολίτες.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν όλα τα νομικά και τεχνικά θέματα σχετικά με τη διαδικασία της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α. των Καλλικρατικών Δήμων Πέλλας και Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προθεσμία για την συλλογή δηλώσεων στους παραπάνω ΟΤΑ ξεκινάει την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και λήγει στις 4/7/2016 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 4/10/2016 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι δικαιούχοι που έχουν ακίνητη περιουσία εντός των ορίων των συγκεκριμένων ΟΤΑ θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr. Σημειώνεται ότι για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των εντύπων Δ1 (φυσικά πρόσωπα) ή Δ2 (νομικά πρόσωπα) τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τα Γραφεία Κτηματογράφησης ή την ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ ΑΕ, www.ktimatologio.gr . Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης όπου έμπειρο – εξειδικευμένο προσωπικό είναι στη διάθεσή τους για απορίες και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης και τον εντοπισμό του ακινήτου τους.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

(μέχρι την έναρξη συλλογής δηλώσεων τα Γραφεία Κτηματογράφησης λειτουργούν για την χορήγηση πληροφοριών και ενημερωτικού υλικού)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΑΓΡΟΣΥΚΕΑΣ, ΑΘΥΡΩΝ, ΑΚΡΟΛΙΜΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ, ΑΞΟΥ, ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ, ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ, ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΔΑΦΝΗΣ (τέως κοιν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ), ΔΡΟΣΕΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΟΥ, ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ, ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΗΣ, ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΛΑΚΚΑΣ, ΛΙΠΑΡΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ, ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ, ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ, ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ, ΠΕΛΛΗΣ, ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ, ΡΑΧΩΝΑΣ, ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ (ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Γιαννιτσά: Δ. & Μ. Παπαδοπούλου & Παπαϊωάννου, Τ.Κ. 58100, Γιαννιτσά, τηλ.2382083333

Β. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΑΝΥΔΡΟΥ, ΑΡΣΕΝΙΟΥ, ΑΣΠΡΟΥ, ΔΑΦΝΗΣ (τέως κοιν. ΔΑΦΝΗΣ), ΚΑΛΗΣ, ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΚΡΑΝΕΑΣ, ΜΑΝΔΑΛΟΥ, ΠΕΤΡΑΙΑΣ, ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΣΚΥΔΡΑΣ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Σκύδρα: Αργυρουπόλεως 14-16, ΤΚ 58500, Σκύδρα, τηλ. 2381052300

Για πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ktimatologio.gr ή τηλεφωνήστε το 210 6505600