Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου, 14:00 η ώρα, στον 5ο όροφο του Υπουργείου στην οδό Κοραή 4, συνέντευξη Τύπου για το νέο πρόγραμμα επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.
DSC07120
Tο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα θα απασχολήσει συνολικά 18.500 ανέργους σε 49 δήμους.

Όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, θα έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

Θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 17 δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας και σε δεύτερη φάση σε άλλους 32, με σκοπό να επεκταθεί σταδιακά σε όλους του Δήμους της Ελλάδας, θα έχουν διάρκεια 8 μηνών και όχι 5, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Έχουν στο επίκεντρο τον άνεργο. Συνδέουν την επιμόρφωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του άνεργου με θέση εργασίας η οποία πλέον δεν θα υποκαθιστά θέσεις που καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες των δήμων.
Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έργα συγκεκριμένα, διακριτά και μετρίσιμα τα οποία έχουν αρχή μέση και τέλος.