Από σήμερα το πρωί ετοιμαζόντουσαν οι ψησταριές σε όλη την Έδεσσα ενώ από το μεσημέρι όλη η πόλη τσίκνιζε. Σύλλογοι, φορείς, επιχειρηματίες, παρέες με μουσική και χορό γλεντούν στον δρόμο και τα καταστήματα ως αυτήν την ώρα. Λίγη ώρα πριν οι Τυμπανιστές Κάρανος έδωσαν το έναυσμα για το Εδεσσαϊκό καρναβάλι στην Πλατεία Στουγιαννάκη και μας καθήλωσαν όλους με την ανεπανάληπτη τυμπανουκρουσία όπου αργά το βράδυ θα τους απολαύσετε μαζί με μερικά από τα γκρούπ που μιλούν για το επερχόμενο Εδεσσαϊκό καραναβάλι.


Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα συνεχίσει το Εδεσσαϊκό καρναβάλι με τις Μέτσκες της Έδεσσας σε όλους τους δρόμους της πόλης με κέφι, χορό και ατελείωτα κουδουνίσματα από τις παραδοσιακές κλαπουτάρκες.

Ενώ την επόμενη ημέρα Κυριακή 6 Μαρτίου οργανώνεται παιδικό πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας παρέα με κλόοουν, facepainting καθώς επίσης και jogler όπου θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα στο πάρτι το οποίο ξεκινάει στις 4 το απόγευμα.

Την Παρασκευή οι Bloko Cachoeira μαζί με τους ΚΑΡΑΝΟΣ και τις μοναδικές μαζορέτες θα διανύσουν το κέντρο της πόλης και θα δώσουν ρεσιτάλ με τις μοναδικές ικανότητες που διαθέτουν καθώς και ομορφιά. Ώρα έναρξης 7 και μισή το απόγευμα.

Το Σάββατο στις 12 Μαρτίου οι Τυμπανιστές Κάρανος, Bloko Cachoeira και οι επαγγελματίες πλέον Μαζορέτες Σχολών Χορού από την πόλη μας ανοίγουν τον δρόμο για τη μεγάλη μαγική παρέλαση των αρμάτων των 20 και πλέον ομάδων αλλά και χιλιάδων καρναβαλιστών. Ώρα έναρξης 6 το απόγευμα από την πλατεία Αιγών έως το Εδεσσαϊκό Στάδιο.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου έχουμε το έθιμο της Λάμκας (η συγχώρεση με ένα αυγό) μαζί με τις Επτανήσιες Καντρίλιες Κεφαλλονιάς στις 6 και μισή το απόγευμα στο Εδεσσαϊκό Στάδιο. Εδώ θα έχουμε τη συνεργασία πολλών συλλόγων : Εδεσσαϊκό Θέατρο – ΦΣΕ Μέγας Αλέξανδρος – Σύλλογος Μικρασιατών Έδεσσας Πέλλας – Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας “το Παλιόκαστρο” και βεβαίως το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στις 8 το απόγευμα με ένα ανεπανάληπτο υπερθέαμα από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.

Να μην ξεχάσουμε την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του Χαρταετού με φασολάδα, λαγάνες και μουσική στο Ανεμοδρόμιο Ζέρβης-Παναγίτσας αλλά και σε πολλά χωριά και οικισμούς του Δήμου μας.