Ένα από τα πιο υψηλά εμπόδια στον δρόμο της για την κατασκευή του νέου της γηπέδου φαίνεται να ξεπέρασε η ΑΕΚ, καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, έβαλε την υπογραφή του στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το θέμα του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια και πλέον απομένει η οικοδομική άδεια ανέγερσης.
aek-gipedo1-620x320
Η υπογραφή στον φάκελο της ΜΠΕ για την Αγιά Σοφιά από τον υπουργό ήταν η μοναδική που εκκρεμούσε, καθώς όλες οι υπόλοιπες υπογραφές από τις αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ήδη μπει.

Πλέον, ο φάκελος κλείνει μετά από έναν… κύκλο που κράτησε σχεδόν έντεκα μήνες και πηγαίνει στην Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών, που είναι αρμόδια για να εκδόση την οικοδομική άδεια του έργου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για την έγκριση της ΜΠΕ θα γίνει προσπάθεια από πλευράς υπουργείου να δημοσιευθεί ακόμη και σήμερα στη Διαύγεια, για να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες που έχει να κάνει από εδώ και πέρα η ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, αυτή είναι μια διαδικασία που δεν πρόκειται να κρατήσει παραπάνω από 1,5 μήνα. Επομένως αρχές του καλοκαιριού, θα υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν τα έργα.

Επίσημη ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούν δημόσια τον υπουργό, μετά την υπογραφή της ΜΠΕ, έβγαλαν από κοινού η ΑΕΚ (ΠΑΕ και Ερασιτεχνική) και η «Δικέφαλος 1924».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η “Δικέφαλος 1924 Α.Ε.” και κυρίως οι φίλαθλοι της ομάδας μας ευχαριστούν δημόσια τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη για την υπογραφή του στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ελπίζουμε πλέον βάσιμα ότι σε πολύ λίγο θα έχουμε στα χέρια μας και την οικοδομική άδεια για το μεγάλο έργο, που περιμένει με ανείπωτη προσδοκία ο κόσμος της ΑΕΚ. Το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα!»