«Διατηρούμε μια ισχυρή αισιοδοξία και την άνοιξη του 2017 δεν θα χρειαστεί καμία δημοσιονομική προσαρμογή» τόνισε ο υπουργός οικονομίας Γιωργος Σταθακης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
stathakis3
Διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για 4ο μνημόνιο η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Εurogroup ενώ χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή του μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς -όπως είπε ο κ. Σταθάκης- ο Υπουργός Οικονομικών θα παίρνει αποφάσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο που επίκειται, ξεκαθάρισε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης εξαιρείται απο την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ενώ διέψευσε την επιβολή τέλους στο διαδίκτυο.

«Στρατηγική μας να μην πωλούνται τα κόκκινα δάνεια ή τα επιχειρηματικά που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Αυτά εξαιρέθηκαν από την πώληση μέχρι τις αρχές του ’18», είπε και πρόσθεσε πως «η συμφωνία τηρεί τη βασική μας δέσμευση για προστασία της α’ κατοικίας».

Ωστόσο, «θα είναι άμεσα απελευθερώσιμα τα καταναλωτικά και τα επιχειρηματικά δάνεια».

Όσο για την εκταμίευση της δόσης, αυτή «θα πρέπει να είναι άμεση», θα έχει ύψος 5,7 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθεί μια ακόμη δόση γύρω στα 2 δισ.,