Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ηρεμία των αγορών και των Βρυξελλών, το αυξημένο ποσοστό συμμετοχής αλλά και ο… Νάιτζελ Φάρατζ δειχνουν Bremain. Συγκεκριμένα,
bremain_aftodioikisi
– Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και απουσία exit poll, το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov έδωσε στη δημοσιότητα ένα τελευταίο γκάλοπ με την ελπίδα ότι θα επαναλάβει την επιτυχία που είχε η πρόβλεψή του για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας, το 2014. Σύμφωνα με αυτό η παραμονή της ΕΕ εμφανίζεται 52% ενώ η αποχώρηση συγκεντρώνει 48%.

– Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι η συμμετοχή κυμαίνεται μεταξύ 70-80%, ποσοστό που αν επιβεβαιωθεί θεωρείται ένδειξη υπέρ του Bremain.

-Παράλληλα τόσο το ανοδικό κλείσιμο των αγορών όσο και η ηρεμία που επικρατεί στις Βρυξέλλες φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη περί παραμονής.

– Σε παραδοχή ήττας προχώρησε την ώρα που έκλειναν οι κάλπες, η ηγετική μορφή της εκστρατείας του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ. «Το Remain φαίνεται πως θα επικρατήσει», δήλωσε ο επικεφαλής του ακροδεξιού Ukip, Φάρατζ, στο Sky News, προσθέτοντας πως ήταν μια «εκπληκτική» εκστρατεία και πως η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη.

Ωστόσο το λόγο πλέον έχει η επίσημη καταμέτρηση η οποία είναι σε εξέλιξη. Το καθένα από τα 382 κέντρα καταμέτρησης συγκεντρώνει τον αριθμό των ψηφοδελτίων και θα ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής του εκλογικού σώματος (το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 05:00 τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια το κάθε κέντρο θα καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια και θα ανακοινώσει τον αριθμό αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής και αυτών που είναι υπέρ της αποχώρησης.

Οι περισσότερες περιφέρειες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.