Η πράξη με το ακρωνύμιο «Βee-conomy» βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Αλμωπίας.
1
Τα μαθήματα των αρχαρίων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη μελισσοκομία έχουν ήδη ξεκινήσει στο ειδικά διαμορφωμένο μελισσοκομικό σχολείο στον Εξαπλάτανο.
2
Ένα αγροτικό όχημα πρόκειται να ενισχύσει τη διδασκαλία στο πεδίο και ειδικότερα στα διαμορφωμένα μελισσοκομικά πάρκα.
3
Η προμήθεια εξειδικευμένων ειδών για τη μελισσοκομία έχει υλοποιηθεί με επιτυχία και θα προσφέρει την απαραίτητη επαφή των εκπαιδευομένων με την πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων που θα αποκτήσουν.
4
Οι αναλύσεις των μελισσοκομικών προϊόντων της Αλμωπίας έχουν δρομολογηθεί, με σκοπό να τεκμηριωθεί η πιστοποίηση της ποιότητας τους και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ενώ η δημιουργία ενιαίας ταυτότητας για την προώθηση της προέλευσης τους ως “προϊόντα Αλμωπίας” βρίσκεται σε εξέλιξη.
5
Η πράξη “Bee-conomy” στοχεύει στο σύνολο της στην υποστήριξη της μελισσοκομίας της Αλμωπίας μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης και της προώθησης των προϊόντων.
6
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Αλμωπίας για την οικονομική ανάπτυξη που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013».

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.bee-conomy.eu/