Μια πρωτότυπη έκθεση φιλοξενείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών (τομέας Έβρου). Συνολικά 14 νέοι καλλιτέχνες, και απόφοιτοι της ΑΣΚΤ του ΑΠΘ, ιχνηλατούν σε άσπρο και μαύρο και το αποτέλεσμα παρουσιάζεται στον εκπληκτικό πολιτιστικό χώρο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα στο «Μουσείο Προσφύγων».


Στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιώργος Αλεξάκης, Σοφία Βουλγαρέλη, Νικολέτα Ζουφιλήντα, Θάνος Καρώνης, Γιάννης Κολαξίζης, Χριστίνα Κουβουκλιώτου, Γιώργος Κώτσικας, Γεωργία Λιαρή, Κυριακή Μπακαλοπούλου, Βασιλική Μπουκόνη, Μαρία Παπαδοπούλου, Χρηστός Παπανικολάου, Αλίκη Στρεβίνα και Αλέξανδρος Τσιούρης.
Η κοινή συναναστροφή αυτών των 14 καλλιτεχνών τους οδήγησε στο να μελετήσουν τη φιγούρα με αφετηρία την ιχνηλάτηση του άσπρου-μαύρου. Το αποτέλεσμα της μελέτης τους ήταν ο εικαστικός λόγος που προέκυψε μέσα από μια σειρά διαφορετικών έργων τεχνικών, εργαλείων και μέσων.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Τάσο Τσακιρίδη, παρουσία της υπεύθυνης της Πολιτιστικής Γειτονιάς, και προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, Ειρήνης Καγιαμπίνη. Την ημέρα των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ποιητική βραδιά με τις Γεωργία Αλεξίου και Αναστασία Μουλά Χατζή.
INFO :
-Έκθεση «Ιχνηλατώντας σε άσπρο και μαύρο» στον δήμο Νεάπολης Συκεών
– Μουσείο Προσφύγων, Πολιτιστική Γειτονιά (Τομέας Έβρου)
-Διάρκεια: 16-30 Σεπτεμβρίου
-Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00 και 17:00-20:00