Σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα και οι κατακτήσεις των εργαζόμενων, συνεχίζουν να σαρώνονται, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.», που εδρεύει στο Στενήμαχο Νάουσας-ΠΕ Ημαθίας, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
koinobouleytikh-omada-kke_4
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι, μέσα από το Σωματείο τους, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους για περίοδο μεγαλύτερη του μισού έτους, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2016.
Η εργοδοσία χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια, αφήνει τους εργαζόμενου απλήρωτους.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον σε απελπιστική κατάσταση σε μια περίοδο μάλιστα που το λαϊκό εισόδημα και οι κατακτήσεις σαρώνονται από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική για την προστασία και τη διεύρυνση των κερδών του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
• Την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στην Ανώνυμη εταιρεία «Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.» και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.
• Τη διασφάλιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση;

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής