Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμαριάς, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, θα εγκαινιάσουν την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30’ το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο είναι το δεύτερο του Δήμου Καλαμαριάς και κατασκευάστηκε στην περιοχή της επέκτασης, επί της οδού Α. Παπανδρέου 35, με στόχο να στεγάσει υπηρεσίες πολιτισμού και παιδείας.
Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει εκδήλωση για τα παιδιά, με μουσικό παιχνιδοθέαμα του «Κρουστόφωνου», με τίτλο «Καλαντίσματα & Καλικαντζαριές».
Το Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο είναι ένα διώροφο σύγχρονο κτίριο, που στο ισόγειο διαθέτει μια μεγάλη αίθουσα συγκέντρωσης, όπου θα δίνονται παραστάσεις, φουαγιέ και κυλικείο, ενώ στους δυο ορόφους αναπτύσσονται δυο αίθουσες διδασκαλίας μουσικής, μια αίθουσα ζωγραφικής και εικαστικών τεχνών, καθώς επίσης και βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο.
Οι κύριοι χώροι του κτιρίου καλύπτουν επιφάνεια περίπου 800 τ.μ., ενώ στα δυο υπόγεια υπάρχει κλειστός χώρος στάθμευσης και βοηθητικοί χώροι.