Το δημοτικό κατάστημα των Πεύκων έμελλε να είναι ο επόμενος σταθμός των εγκληματικών συμμοριών που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Μετά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές που σημειώθηκαν τελευταίο διάστημα σε διάφορα δημοτικά κτίρια και σχολεία, σήμερα ήταν η σειρά του δημοτικού καταστήματος της Δ.Ε. Πεύκων να «γνωρίσει» τους βανδαλισμούς αγνώστων κακοποιών στοιχείων. Κι αυτό συνέβη στον ισχυρό ακόμη απόηχο των πρόσφατων καταγγελιών και των κραυγών αγωνίας της δημοτικής αρχής, που κάνει λόγο για ανύπαρκτη αστυνόμευση της περιοχής και ζητά την άμεση ενίσχυση της προληπτικής και αποτρεπτικής δράσης της Αστυνομίας.

Το τελευταίο κρούσμα, που ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εγκληματικών περιστατικών, σημειώθηκε κατά το ξημέρωμα της Κυριακής, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο δημοτικό κτίριο, όπου στεγάζεται το ΚΕΠ, το ΚΑΠΗ, το Δημοτικό Ιατρείο και άλλες δημοτικές Υπηρεσίες. Παραβιάζοντας-ξηλώνοντας κούφωμα παραθύρου στο ισόγειο του κτιρίου, και συγκεκριμένα στο χώρο του ΚΑΠΗ, άρχισαν να επιδίδονται ανενόχλητοι στο καταστροφικό τους έργο εισβάλλοντας από γραφείο σε γραφείο τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του αντιδημάρχου.

Το γεγονός αντιλήφθηκε το πρωί κατά την προσέλευσή της στον χώρο η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, η οποία ειδοποίησε αμέσως τον τοπικό αντιδήμαρχο Αλέκο Σιμητόπουλο, για να ενημερωθεί ταυτόχρονα και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έδωσε όλες τις σχετικές εντολές και οδηγίες για τη διαχείριση του περιστατικού. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και το Α.Τ. Νεάπολης, άνδρες του οποίου προσήλθαν στον χώρο για τη σήμανση, που έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Στέλιου Γκατζέ, του δημοτικού συμβούλου, και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη και εργαζομένων που προσήλθαν στους χώρους εργασίας τους για την πρώτη καταγραφή των ζημιών και των απολεσθέντων.
Σπασμένες πόρτες, παραβιασμένα γραφεία και ντουλάπες, παντού διασκορπισμένοι φάκελοι, έγγραφα και αντικείμενα συνθέτουν την εικόνα της εισβολής, με τους δράστες να προσθέτουν στη λεία τους χρηματικά ποσά και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Με την ολοκλήρωση της καταγραφής του γεγονότος και τη σήμανση, ο δημοτικός σύμβουλος Τρ. Κουσαγιαννίδης επισκέφθηκε το Α.Τ. Νεάπολης όπου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων, ζητώντας το άμεσο εντοπισμό των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

«Μιλούν τα τραγικά περιστατικά…»
«Δυστυχώς η φαντασία μας δείχνει να εξαντλείται με τα τόσα που έχουμε καταγγείλει, και συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε εγγράφως και προφορικώς. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς για να προκαλέσει την ελάχιστη –έστω- ευαισθητοποίηση των υπευθύνων της ΕΛ.ΑΣ, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της; Τα θλιβερά γεγονότα που καταγράφονται στο δήμο μας, τόσο σε βάρος δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, όσο και της ιδιωτικής, με κίνδυνο να απειληθούν και ανθρώπινες ζωές, αποτελούν περιστατικά που δεν έχουν τελειωμό και μιλούν από μόνα τους. Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να συμβεί για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι η κατάσταση είναι δραματική και ότι δεν πάει άλλο. Δεν θα υποκύψω στην πρόκληση να επαναλάβω τις προτάσεις μας τις οποίες εδώ και χρόνια καταθέτουμε. Περιορίζομαι μόνο στην επανάληψη της αγωνιώδους έκκλησής μας για άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής των εγκληματικών δράσεων, που είναι έκκληση της ίδιας της κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα σταματήσει ο αγώνας μας για ενίσχυση της αστυνόμευσης που απαιτούν και επιβάλλουν οι ανάγκες», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης,
Και οι δηλώσεις του δημάρχου έρχονται να αναδείξουν για πολλοστή φορά το πρόβλημα της ανύπαρκτης αστυνόμευσης στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου η εγκληματικότητα συνεχίζει απτόητα να… κλυδωνίζεται σ’ ένα ανεξέλεγκτο… πάρτι. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται από τις διαδοχικές διαρρήξεις, κλοπές και βανδαλισμούς σε δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες, σκορπώντας τον φόβο στην κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι από τα τέλη του 2016 έως και σήμερα, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των δυο μηνών, καταγράφηκαν πολλά κρούσματα εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων:
• το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης που δυο φορές γνώρισε απίστευτους βανδαλισμούς στο ισόγειο και στους τρεις ορόφους,
• η πυρπόληση δημοτικού αυτοκινήτου,
• η κλοπή δημοτικού αυτοκινήτου με μεγάλη ποσότητα καλωδίων από το μηχανοστάσιο του δήμου,
• το Γραφείο Αθλητισμού στην περιοχή Στρεμπενιώτη, που αποτέλεσε στόχο διαρρηκτών και βανδάλων,
• το ΚΗΦΗ Νεάπολης και το Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών, που άγνωστοι επιχείρησαν να διαρρήξουν,
• η δολιοφθορά στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων και στο Εικαστικό Εργαστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών «Θέσπις» στη Νεάπολη,
• οι διαρρήξεις σε κατοικίες και καταστήματα στις Συκιές, τη Νεάπολη και τα Πεύκα.
«Με όλα αυτά που συμβαίνουν στο δήμο μας, είναι καιρός, πλέον, κάποιοι να επιδείξουν επιτέλους την ελάχιστη ευαισθησία και ευθιξία τους, και να σταθούν στο ύψος των αναγκών και των περιστάσεων. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αυτοί που θα φέρουν το βάρος της ευθύνης για ότι συμβεί στους πολίτες», τονίζει ο Σίμος Δανιηλίδης.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος αναρωτιέται εάν πρόκειται για «ανικανότητα ή σκοπιμότητα των αρμόδιων Αρχών». «Τι κρύβεται πίσω από την πλήρη και εγκληματική απουσία των διωκτικών Αρχών απέναντι στα επαναλαμβανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας; Γιατί συνεχίζει να είναι μηδενική η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. παρά τα δεκάδες έγγραφα και τις προτάσεις που καταθέσαμε; Πρόκειται άραγε για ανικανότητα ή σκοπιμότητα;», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως τονίζει, καθημερινά σημειώνονται διαρρήξεις και κλοπές σε κατοικίες, καταστήματα, Ι.Χ., ενώ ανήλικοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων δέχονται επιθέσεις κατά τις απογευματινές ώρες σε δρόμους και πλατείες από τους οποίους οι επιτήδειοι, υπό την απειλή της σωματικής τους ακεραιότητας, κλέβουν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ρούχα. «Απέναντι σ’ αυτή την τραγική κατάσταση, δηλώνουμε ότι τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί. Το επόμενο διάστημα θα επισκεφθούμε τον εισαγγελέα και τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές προκειμένου να ζητήσουμε τη συνδρομή τους για να ερευνηθεί εάν πρόκειται για εγκληματική αδιαφορία ή σκοπιμότητα, και να ζητήσουμε να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους για τη διάλυση των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής και την ανεπαρκέστατη αστυνόμευση στο δήμο μας», δηλώνει ο Σίμος Δανιηλίδης.