Η προστασία των περιβαλλοντικά προστατευόμενων περιοχών στη χώρα, είναι καθήκον μας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επικροτούν την δράση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία του διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών.

Η νομοθετική αυτή πράξη του σημερινού Αν. Υπουργού αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύμηνης δουλειάς και επεξεργασίας του θέματος από τους Οικολόγους Πράσινους, δεδομένης και της θέσης του προκατόχου και μέλους των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννη Τσιρώνη, στο ΥΠΕΝ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τη διαπίστωση ότι ο τωρινός Αναπληρωτής Υπουργός συνεχίζει και ολοκληρώνει οικολογικές επιλογές και πολιτικές στο Υπουργείο του.

Η συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Εύα Πάσχου, δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε δεδομένο ότι νομοθετικές ρυθμίσεις σε θέματα όπως ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για το κυνήγι, το πλαίσιο διοίκησης και διαχείρισης όλων των περιοχών NATURA 2000, η έκδοση Π.Δ και Σχεδίων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και τα ζητήματα ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων, θα έχουν συνέχεια και κατάληξη ανάλογη με το Πάρκο Πρεσπών. Θα επιχειρήσουμε σύντομα συνάντηση εργασίας με τον νέο Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος. Η εγρήγορση των Οικολόγων Πράσινων σε περιβαλλοντικά θέματα παραμένει δεδομένη από όποια θέση κι αν βρίσκονται».