Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας συνεδρίασε σήμερα στις 3 η ώρα το μεσημέρι στο Δημαρχείο όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν 37 θέματα.

Στις προ ημερησίας ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο αποκρίθηκε ο κος Φουνταλής, ο κος Παρθενόπουλος, η κυρία Αρβανιτίδου καθώς και ένας συμπολίτης μας που πήρε τον λόγο και συγκεκριμένα ο κος Γώγης Δημήτριος κάτοικος Ριζαρίου. Ο κύριος Φουνταλής ρώτησε για τα σκουπίδια στην Εθνική Οδό καθώς πρέπει ως Δήμος να δίνουμε λύσεις σε τέτοια ζητήματα έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα. Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε και ο κος Παρθενόπουλος του Εν Έργω σχετικά με την Παναγίτσα και τις γύρω περιοχές όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια και πρέπει να δωθεί λύση ίσως με κάποιους μεγάλους κάδους όπου υπάρχουν αλλά θα πρέπει να συντηρηθούν διότι είτε είναι τρύπιοι είτε έχουν παλιώσει και έτσι δεν είναι λειτουργικοί. Η κυρία Αρβανιτίδου τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα του Πανεπιστημίου όπου επισήμανε ότι αφού υπάρχουν οι υποδομές αλλά και εύφορο κλίμα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι του Δήμου μας να επαναφέρουμε μέσω της πολιτικής όχι μόνο ένα τμήμα αλλά 2 και ίσως 3 τμήματα πανεπιστημίου που τόσο άδικα μας τα πήραν. Τέλος ο κύριος Γώγης Δημήτριος παρότρυνε τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Δημητριάδη, η αλήθεια είναι με άκομψο τρόπο, να προσέλθει στο Ριζάρι για να δει ιδίοις όμμασι κι όχι μέσω ρουφιάνων την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με ερώτηση που έκανε σε προηγούμενη συνεδρίαση για σκουπίδια στην είσοδο του Ριζαρίου με αποτέλεσμα παίρνοντας τον λόγο ο τελευταίος να αναρωτηθεί τι τον πείραξε που μίλησε και ενδιαφέρθηκε σχετικά με τα σκουπίδια του χωριού του Ριζαρίου και μάλιστα εκφραζόμενος κατά αυτόν τον τρόπο.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας δίχως να επικροτεί την έκφραση του συμπολίτη μας αλλά επικροτώντας τη στάση του, του να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένας συνδημότης μας και να παραθέσει τον προβληματισμό του, παρότρυνε και άλλους συνδημότες μας να έρχονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και παίρνοντας την άδεια από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να παραθέτουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους διότι δεν έχουμε πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή!

Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο δήλωσε ότι από όλους τους κυβερνητικούς πολιτικούς που πέρασαν από τον τόπο μας περισσότερο είναι θυμωμένος με τον κύριο Αρβανίτη όπου δίχως λόγο και με άδικο τρόπο αφαίρεσε το πανεπιστημιακό τμήμα που έδρευε στην Έδεσσα. Μίλησε επίσης για την αλγινή εικόνα στην Επέτειο της 25ης Μαρτίου όπου αν και πρωτεύουσα Νομού δεν ήλθε κάποιος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης έτσι ώστε να του παραθέσουμε προβληματισμούς και προβλήματα του τόπου μας αλλά και να τιμήσει την πόλη της Έδεσσας.

Τέλος όσον αφορά τα σκουπίδια, πρόβλημα δεν έχει μόνον η Παναγίτσα αλλά σχεδόν όλα τα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου μας. Μεγάλη ανάσα θα είναι και τα 8μηνα που ήδη θα έχουμε από την ερχόμενη εβδομάδα!

Ο κος Μουράτογλου μιλώντας για το θέμα των κάδων και των σκουπιδιών είπε ότι για να γίνει μια καλή μελέτη η οποία θα δώσει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών μέσω των κάδων στα χωριά θα πρέπει να περιμένουμε έναν χρόνο για οριστική λύση!

Άλλα θέματα που συζητηθήκαν ήταν το κολυμβητήριο όπου αύριο θα έχουμε παρουσίαση του θέματος μαζί με την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΕ κα Νατάσσα Ιατρίδου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 3 Απριλίου ανοίγει το Κολυμβητήριο δυναμικά και μάλιστα έχουμε πλέον από φέτος ηλιακούς θερμοσίφωνες, νέες αντλίες, καινούργια μπουτόν στα λουτρά καθώς και υπάρχει σκέψη στο μέλλον ο κος Αντώνης Ρυσάφης να βοήθησει με την τεχνογνωσία που διαθέτει να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά έπειτα από συζήτηση με τον Δήμο Έδεσσας. Όσον αφορά την αδειοδότηση πέραν του ότι έχει δωθεί παράταση της αδειοδότησης πλέον υπάρχει ευεργετικός νόμος όπου με λίγα ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνουμε θα πάρουμε οριστικά το πράσινο φως διότι η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τόσες ελλείψεις. Σε λίγες ημέρες περιμένουμε νέο εκπαιδευτή καθώς και ναυαγοσώστη.

Ένταση προκλήθηκε στο 20ο θέμα όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Αντώνης Ρυσάφης σχετικά με τα χρέη του Κέντρου Καταρρακτών αναρωτούμενος για τη μετακύλιση των χρεών προς τον Δήμο μας θα μπορούσαν οι έμμισθοι του Δήμου μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών να αποπληρωθεί το χρέος και συνέχισε λέγοντας ότι από το 2011 μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε κανένας την ευθύνη για την κακοδιαχείρηση των οικονομικών του Κέντρου Καταρρακτών και ίσως λόγω ηθικής θα έπρεπε όσοι έχουν αναλάβει ή να παραιτηθούν ή έστω αν είναι έμμισθοι από τον Δήμο να μην πληρώνονται για να τον διακόψει ο Δήμαρχος κος Γιάννου και να πει ότι όλα αυτά είναι λαϊκισμοί. Ο Δήμαρχος Έδεσσας συνέχισε λέγοντας ότι ο εκκαθαριστής αν και έπρεπε να είχε τελειώσει από τότε που άρχισε μέσα σε ένα 6μηνο το τρέναρε το θέμα για να μην είχαμε τραγωδίες με απολύσεις αλλά και γενικά οποιοσδήποτε κι αν ήταν ο εκκαθαριστής ήταν ένα θέμα που έκαιγε και θα φοβούνταν ο οιοσδήποτε να το αγγίζει. Μάλιστα γνωστοποίησε και την κατάντια των εσόδων του Κέντρου Καταρρακτών κατά τον μήνα του Μαρτίου όπου από την αρχή του μήνα μέχρι σήμερα τα έσοδα ήταν μόλις 30.000 χιλιάδες ευρώ.

Μια ακόμη είδηση είναι ότι με σωστές κινήσεις και προτάσεις θα μπορέσουμε να χρηματοδοτηθούμε από το ταμείο των Δημοσίων Έργων και έτσι να έχουμε το μακρόπνοο σχεδιασμό της ενοποίησης της Ιστορικής Συνοικίας Βαρόσι με το κέντρο (25ης Μαρτίου). Τέλος η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ ευχαρίστησε θερμά τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κύριο Μουράτογλου για τα μπουφάν που εδώθησαν στη Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας μέσω της παρέμβασής του!

Αύριο στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο θα υπάρχει εκδήλωση όπου θα παραβρεθούν ο Πρόεδρος του Τ.Π.& Δ. κ. Κων/νος Βαρλαμίτης, ο οποίος θα μιλήσει για το Τ.Π.&Δ. και την Περιφερειακή Ανάπτυξη καθώς θα είναι και ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.ΑΝ κ. Κων/νος Γαλιάτσος, ο οποίος θα ενημερώσει για τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Ταμείο Συμμετοχών κλπ) και Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2.