Στην 1η έκθεση Γαλλικής Γαστρονομίας, που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας & το Business France, συμμετείχε ο τομέας Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Η εκδήλωση, η οποία διεξήχθη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε την πρώτη έκθεση προϊόντων gourmet γαστρονομίας, από συγκεκριμένες περιοχές της Γαλλίας και στόχο είχε την ανάδειξη των προϊόντων για χρήση τους στην ελληνική αγορά.

Οι σπουδαστές μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πρώτοι για τα προϊόντα και τη χρήση τους και ανέλαβαν τον ενεργό ρόλο να ενημερώνουν τους επισκέπτες της έκθεσης -επαγγελματίες του κλάδου του επισιτισμού της πόλης- για τα προϊόντα αυτά.

Στο cocktail που ακολούθησε οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επιμελήθηκαν το buffet, αποκτώντας έτσι πρακτική εμπειρία στη χρήση των εξειδικευμένων αυτών προϊόντων.

Ο κύριος Philippe Ray, Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα & Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για τη συμμετοχή τους και εκθείασε τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους!

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Gout de / Good France”, που διοργάνωσε σε όλο τον κόσμο το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών & Διεθνούς Ανάπτυξης.