Σε μία ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής έστρωσαν και φέτος το πλούσιο, παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι για άπορους, μοναχικούς και ηλικιωμένους συμπολίτες μας.


Υπό τους ήχους των «Φίλων της Παράδοσης», αλλά και μουσικών του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκέων, σχεδόν 200 δημότες τσούγκρισαν τα αυγά τους, γευμάτισαν, διασκέδασαν και χαμογέλασαν, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, στο καθιερωμένο πλέον Γεύμα Αγάπης του Πάσχα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου -5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Δενδροφυτεία), στο πλαίσιο του πυκνού πλέγματος της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί μέσω των προγραμμάτων των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Στην πραγματοποίηση του φετινού πασχαλινού γεύματος συνέβαλε ως χορηγός και η ελβετική φιλανθρωπική οργάνωση «Βοήθεια στην Ελλάδα» (Griechenlandhilfe Schweiz). Όπως δήλωσε η σύνδεσμος της οργάνωσης με τη Βόρεια Ελλάδα και το δήμο μας Νούλα Βασσάρα «η οργάνωση έχοντας εκτιμήσει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται, έχει εντάξει τις κοινωνικές δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο πρόγραμμα δράσεών της, από τις αρχές του Νοέμβρη του 2016. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει χείρα βοηθείας για την υποστήριξη που παρέχεται σε ασθενείς δημότες μέσω του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου, του συσσιτίου, του φαρμακείου και ειδικά στις γιορτινές μέρες με τα «Γεύματα Αγάπης».

«Δίπλα σας συνεχώς…»
«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας», τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης απευθυνόμενος στους συνανθρώπους μας που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου, παροτρύνοντάς τους να μη διστάζουν να ζητάνε από τις υπηρεσίες του δήμου ό,τι κι αν χρειάζονται. Είτε πρόκειται για ιατρική, νοσηλευτική, κοινωνική, ψυχολογική βοήθεια, είτε για υποστήριξη για μια καλύτερη διαβίωση.
«Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε όλους όσοι έχουν κάποιες δυσκολίες. Σήμερα είστε εσείς, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς. Να μη ντρέπεστε να ζητάτε βοήθεια για όλα όσα έχετε ανάγκη για εσάς και τα παιδιά σας», προσέθεσε, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστώντας τους εργαζόμενους των δομών αυτών που προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση όλων όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά και ευχαριστώντας την φιλανθρωπική οργάνωση «Βοήθεια στην Ελλάδα» για την πολύτιμη στήριξή της.
Τις ευχές των εργαζομένων και της προϊσταμένης του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Μάρως Βασσάρα μετέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, που καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ζήτησε και αυτός από τη μεριά του, όσοι έχουν ανάγκη να μην διστάζουν να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών. «Δεν είναι ντροπή να ζητάμε βοήθεια», υπογράμμισε ο κ. Τσακιρίδης. «Η εποχή μας δεν είναι εύκολη. Γι’ αυτό οι πόρτες του δήμου μας, με όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του, είναι ανοιχτές για να σας παρέχουν με αξιοπρέπεια, γενναιοδωρία και αισιοδοξία όλα όσα χρειάζεστε εσείς και τα παιδιά σας».
Το «παρών» στο Γεύμα Αγάπης έδωσαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρή Γεννήτσαρη, ο αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Βαρσάμης, Ιωάννα Αλεξιάδου, Ολυμπία Κορδά, Νατάσα Αλεξούδη, Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και η τοπική σύμβουλος Πεύκων Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη.