Ζωντάνεψε το δάσος από μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες…


Την τιμητική του είχε το ποδήλατο χθες, Κυριακή 21 Μαΐου, καθώς όσοι βρέθηκαν στο Σέιχ-Σου για να συμμετάσχουν σε μια από τις κατηγορίες του 3ου Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας, που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. μαζί με τον Ποδηλατικό Όμιλο «Βέλος», το χάρηκαν με το παραπάνω, δίνοντας ζωή στο δάσος, αλλά παίρνοντας ζωντάνια και οι ίδιοι οι αθλούμενοι σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Η διοργάνωση στο σύνολό της στέφθηκε με επιτυχία, κάτι που ομολόγησαν στελέχη και αθλητές της ποδηλασίας, όπως επίσης και φίλοι του ποδηλάτου. «Παρών» και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για την ανάπτυξη της ποδηλασίας. «Η συμμετοχή και το χαμόγελο των μικρών αθλητών, αλλά και των συμπολιτών μας που αγαπούν το ποδήλατο, αποτελεί τη δύναμη που μας ωθεί για τη διάδοση και αυτού του λαϊκού αθλήματος και του ποδηλάτου για την ενεργοποίηση και την άθληση όλων. Είναι, επίσης, μια επιπλέον αφορμή για να αποκτήσει ζωντάνια το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου, όπως το βλέπουμε σήμερα, να γνωρίσουμε τις ομορφιές του και να γίνουμε ενεργοί φύλακές του», πρόσθεσε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Παρόντες και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Δημήτριος Ζιγκερίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, η Τοπική Σύμβουλος Πεύκων Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠ Κωνσταντίνος Τσορτουκτσίδης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ και Ολυμπιονίκης του αθλήματος, Κλεάνθης Μπάργκας, κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων και απονέμοντας τα έπαθλα στους νικητές.

Οικογενειακή υπόθεση…
Βεβαίως, δεν ήταν οι μόνοι καθώς εκτός από τους εμπλεκόμενους στους αγώνες πολλοί ήταν αυτοί που δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην περιοχή «Πηγή μπάρμπα-Γιώργη», όπου είχε χαραχθεί η διαδρομή των 1.500 μέτρων. Στο πλευρό όλων και οι εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ που με την παρουσία της κάλυψε την ασφάλεια της διοργάνωσης.

Στα της διοργάνωσης, ο διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας πρόσφερε μια καλοστημένη διαδρομή, κατάλληλη για αγώνες για όλη την οικογένεια. Αυτό φάνηκε άλλωστε από τις συμμετοχές στην κατηγορία του Family Race, που από τη μία έβαλαν τα δυνατά τους χαρίζοντας όμορφες στιγμές ανταγωνισμού και από την άλλη απόλαυσαν κι οι ίδιοι την οικογενειακή τους συμμετοχή και το όμορφο τοπίο.

Πάνω από 25 ζευγάρια, μέλη οικογένειας, (γονιός-παιδί, αδέλφια) πήραν μέρος στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ στις διαγωνιστικές κατηγορίες συμμετείχαν πάνω από εκατόν τριάντα αθλητές, από 8-12 ετών, από 13 σωματεία της Βόρειας Ελλάδας.
Η γενικότερη εντύπωση που έμεινε σε όσους παραβρέθηκαν στον 3ο αγώνα «BOTTECCHIA BIKE & FAMILY», που ήταν σημαντικά περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, ήταν ενθουσιώδης. Ασφαλώς, το συνολικό αποτέλεσμα επιβράβευσε τις προσπάθειες και των διοργανωτών, εκτός των διαγωνιζομένων, που πήραν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν και να διευρύνουν αυτή τη διοργάνωση που συνδυάζει δραστηριότητες ωφέλιμες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες οικογενειών και νέων που «απλώθηκαν» στο δάσος συνδυάζοντας τον αγώνα με πικνίκ και παιχνίδι.

Διακρίσεις
Και σ’ αυτόν τον αγώνα νικητές υπήρξαν όλοι οι συμμετέχοντες, με τους πρώτους να ανεβαίνουν στα βάθρα της απονομής των επάθλων, παραλαμβάνοντας, εκτός από τα κύπελλα και τα μετάλλια, και τα ειδικά βραβεία που εξασφάλισε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με την υποστήριξη χορηγών.
Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκαν οι νικητές του οικογενειακού αγώνα (FAMILY TEAM RELAY), που ήταν μια ιδιότυπη ποδηλατική σκυταλοδρομία, όπως επίσης και οι ελεύθεροι ποδηλάτες που συμμετείχαν στον ανοικτό Λαϊκό Δρόμο. Οι βραβευθείσες εξάδες στις δυο αυτές κατηγορίες είναι οι εξής:

►FAMILY TEAM RELAY: 1. Νικήτας Καλλίτσης-Γεώργιος Καλλίτσης, 2. Παναγιώτης Κάσπαρης-Παναγιώτα Κάσπαρη, 3. Παντελής Ευθυμίου-Θεόδωρος Χατζηγιαννίδης, 4. Γεώργιος Μιχάλης-Χρήστος Μιχάλης, 5. Άκης Ζησόπουλος-Γεώργιος Ζησόπουλος, 6. Ιωάννης Ερελίδης-Ηλίας Ερελίδης.
►ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: 1.Αλέξιος Σκευαράκης, 2. Αλέξανδρος Αθανασιάδης, 3. Αναστάσιος Κεσόγλου, 4. Διονύσιος Νάκε, 5. Γιώργος Γλαβίνας, 6. Γεώργιος Τσιγγενόπουλος
Στους τρεις πρώτους νικητές του Τeam Relay και τους δύο πρώτους του Λαϊκού Αγώνα προσφέρθηκαν δωρεάν διήμερα διαμονής σε πολυτελή ξενοδοχεία σε Χαλκιδική (Cronwell Hotels), Λίμνη Κερκίνη ( Hotel Ερωδιός) και Πορρόια (hotel Epavlis), ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν χυμοί και υπέροχα γλυκίσματα από την εταιρία «Φάρμα Κουκάκη».