«Μας είχαν ξεγράψει, αλλά τα καταφέραμε»
Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παντακίδης και ο συμπαίκτης του, Χάρι Γκόμεζ, επισκέφτηκαν τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, έχοντας μαζί τους και το βαρύτιμο τρόπαιο. Συνομίλησαν με τους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Διαιτολογίας και Προπονητικής για την διατροφή και το προπονητικό πρόγραμμα που απαιτεί ο πρωταθλητισμός, ενώ απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις τους.

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ γνώρισε το βόλεϊ από εμάς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο πρώτο πρωτάθλημα του 2015, πήραμε έναν από τους τελικούς και στον τελευταία πόντο, οι φίλαθλοι πανηγύρισαν με την ιαχή ‘γκολ’! Παλιά παίζαμε ευρωπαϊκά ματς με 10 άτομα στις κερκίδες, τους συγγενείς μας, ενώ τώρα έχουμε 8.000 κόσμο στα σημαντικά παιχνίδια. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πήραμε τον τελευταία τελικό στου Ρέντη, παρότι οι περισσότεροι μας είχαν ξεγράψει. Είμαι 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ και υπήρχαν σεζόν που κινδύνευσε η ομάδα να πέσει κατηγορία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια με πολύ σκληρή δουλειά απ’ όλους καταφέραμε και φέραμε τρία πρωταθλήματα στον σύλλογο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Παντακίδης.

Και πρόσθεσε πως «τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν επεισόδια στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό. Ο Ίβιτς έβαλε ράμματα. Κάποιος άλλος μπορεί να πάθει μεγαλύτερη ζημιά. Θέλουμε να μην κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα στους αγώνες».
Ο Χάρι Γκόμεζ, εκτός από τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ, «καυτηρίασε» και αυτός την βία στους αθλητικούς χώρους, ενώ αναφέρθηκε και στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του, την Βενεζουέλα, όπου «έχουμε 23 νεκρούς τις τελευταίες εβδομάδες από αστυνομικούς στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, λόγω της οικονομικής κρίσης. Είμαστε η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο. Πάνω από 27.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον τελευταίο χρόνο από πυροβολισμούς. Κάθε οχτώ λεπτά κάποιος σκοτώνεται στον δρόμο. Είναι πολύ δύσκολο, ιδίως όταν μένει η οικογένειά σου, εκεί. Κυβερνητικοί παράγοντες αποδείχτηκε, ότι υποστηρίζουν την διακίνηση ναρκωτικών. Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, έχεις λεφτά, αλλά δεν υπάρχουν εμπορεύματα να αγοράσεις. Η κατάσταση είναι δραματική».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και της άρρηκτης διασύνδεσης του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση.