Μπορεί να λέγεται ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ωστόσο, όσο θετικές εντυπώσεις και να απέσπασαν οι πρώτες παραστάσεις των θεατρικών εργαστηρίων της ΚΕΥΝΣ, η συνέχεια έχει την ίδια σπουδαιότητα και ενδιαφέρον, ερχόμενη να μας υπενθυμίσει ότι… τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Έτσι, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμα των παραστάσεων που διοργανώνει και προσφέρει στους πολίτες ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, το οποίο συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, και μεθαύριο, Κυριακή 18 Ιουνίου.
Πρώτο έρχεται το έργο «Τριβές και Προστριβές», με αποσπάσματα από κείμενα των Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Ρέππα-Παπαθανασίου, Αναστασίας Τσακίρη. Η παράσταση ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή «Μελίνα Μερκούρη» σήμερα, Παρασκευή 16.6) στο Κλειστό Θέατρο Συκεών, στις 9:30μ.μ..
Μεθαύριο, Κυριακή 18.6., στις 9μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Νεάπολης, το Θεατρικό Εργαστήρι «Θέσπις» παρουσιάζει στο κοινό μια σύνθεση τριών μονολόγων των Κοκτό, Τσέχοφ και Ο’ Νηλ, με τον γενικό τίτλο, «Τρεις Απεγνωσμένες Φωνές».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
► «ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ»
Παρασκευή 16 Ιουνίου – 9:30μ.μ.
«Σε ένα χώρο που ορίζεται από τα υπολείμματα των συγκρούσεων, ένα σύνολο από ήρωες, με την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της απελπισίας, αποζητούν την λύτρωση, μέσα από την αναδημιουργία του περιβάλλοντος, που τους κατέστησε ηθικά υπολείμματα. Η επαφή που επιβλήθηκε, η τριβή που παραβλέφθηκε και η προστριβή, που φαίνεται η μοναδική λύση σε έναν κόσμο που μετρά το κλέος του από τα συντρίμμια των άλλων».
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταμάτης Στάμογλου
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Μαγδαληνή Σίγα
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Αναστασία Γυλλού
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ από τον Γιάννη Στόικο
ΑΦΙΣΣΑ: Τέση Δροσοπούλου
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Δάφνη Βόλνα, Χαράλαμπος Γκατζώλας, Μαρία Κοζίδου, Φανή Κυριαζίδου, Άγγελος Μουθουνάκης, Εύα Παναγιωτίδου-Λοΐζου, Ρίτα Παπαιωάννου, Ελένη Στεργίου, Άννα-Αναστασία Φιλιππίδου, Γιάννης Στόικος

► «ΤΡΕΙΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»
Κυριακή, 18 Ιουνίου, 9μ.μ.
«Μια σύνθεση από τρεις μονολόγους που αποτελούν μια ενδεικτική τριλογία του 20ου αιώνα , αναδεικνύοντας τον άνθρωπο μέσα στο κοινωνικό και ιστορικό του πλαίσιο, τονίζοντας την απεγνωσμένη του προσπάθεια για Ύπαρξη. Από την Γαλλία, την Ρωσία και κατόπιν από την Αμερική, κείμενα γραμμένα με τρόπο γλαφυρό, γεμάτο θεατρικότητα και δραματική υπόσταση μας μεταφέρουν τις ψυχές των χαρακτήρων».
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Κιουρτσίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άννα-Μαρία Αγγελίδου
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ «Πριν το πρόγευμα»: Ροδιά Αθανασίου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Κιουρτσίδης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Κιουρτσίδης, Αν. Αμανατίδης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: «Το φάντασμα της Μασσαλίας»:Αν. Κουιμτζίδου – «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού»: Αστέρης Ζώτης – «Πριν το πρόγευμα»: Ροδιά Αθανασίου