Η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια έχει μπει και φέτος για τα καλά στη ζωή μας, καθώς οι προβολές των θερινών κινηματογράφων Νεάπολης και Συκεών μπαίνουν στη δεύτερη εβδομάδα τους.
Οάσεις δροσιάς και πηγές μοναδικών καλλιτεχνικών εικόνων, τα Σινέ «Παράδεισος» και «Άλσος» μας καλούν σε προβολές που αναβιώνουν τη μαγεία του να απολαμβάνεις τον κινηματογράφο μαζί με τη νυχτερινή αύρα και υπό το φως των αστεριών.
Από αύριο, Δευτέρα 26 Ιουνίου, λοιπόν, ξεκινούν οι προβολές των έργων της δεύτερης εβδομάδας και πρόκειται για ξεχωριστά έργα που αντικατοπτρίζουν ιδιαίτερες στιγμές της σύγχρονης πραγματικότητας. «Ο Εμποράκος», φέροντας Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα, αλλά και το επίσης βραβευμένο «Γυρίζοντας τον Κόσμο», αποτελούν δυνατές κινηματογραφικές εμπειρίες που συστήνονται ανεπιφύλακτα και απογειώνουν τη συνολική εμπειρία του θερινού σινεμά.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ
►«Ο εμποράκος/The Salesman»
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ασγκάρ Φαραντί
ΠΑΙΖΟΥΝ: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταράνεχ Αλιντούστι, Μπαμπάκ Καρίμι, Μίνα Σαντάτι
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 125΄ (Άνω των 13)

ΘΕΜΑ: Ένα νεαρό ζευγάρι στην Τεχεράνη, πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το διαμέρισμα που ζει, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζει η πολυκατοικία. Εκείνος είναι δάσκαλος τα πρωινά σε Γυμνάσιο και εκείνη συμπρωταγωνίστριά του τα βράδια σε έναν ερασιτεχνικό θεατρικό θίασο όπου ανεβάζουν το έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ο Θάνατος του Εμποράκου». Ένας συνάδελφος τους από το θίασο τους παρέχει ένα δικό του διαμέρισμα σχεδόν άδειο, μιας και η προηγούμενη ένοικος άφησε σ’ ένα δωμάτιο τα δικά της πράγματα. Το πρώτο όμως βράδυ η γυναίκα δέχεται την επίθεση ενός αγνώστου μέσα στο σπίτι που έχουν μετακομίσει. Η επίθεση στη γυναίκα του θα ανάψει το φυτίλι μέσα του και θα ανατινάξει όλες τις δομές, σύμβολα και σχήματα με τα οποία, ως μορφωμένος άνθρωπος και καλλιτέχνης, πίστευε ότι δε θα αναμετρηθεί ποτέ. Βραβείο Ά Ανδρικού Ρόλου και Σεναρίου, φεστιβάλ Καννών, Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

“VOIR DU PAYS” Un long metrage de Delphine et Muriel Coulin

►«Γυρίζοντας τον Κόσμο/Voir du pays/The Stopover»
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιριέλ & Ντελφίν Κουλέν
ΠΑΙΖΟΥΝ: Σοκό, Αριάν Λαμπέντ, Αντρέας Κωνσταντίνου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ζερεμί Λαέρτ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102΄ (Άνω των 15)

ΘΕΜΑ: Δυο φίλες που μεγάλωσαν μαζί σε μια μικρή γαλλική πόλη και κατατάχθηκαν στο στρατό για να βρουν μια δουλειά αλλά και για να γυρίσουν τον κόσμο, επιστρέφοντας μαζί με άλλους στρατιώτες από το Αφγανιστάν, κάνουν μια τριήμερη στάση σε 5άστερο ξενοδοχείο της Κύπρου ώστε να περάσουν από κέντρο αποκατάστασης. Η «αποσυμπίεση» αυτή περιλαμβάνει ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία με τη βοήθεια ψηφιακής αναπαράστασης στιγμών που βίωσαν στη μάχη, ασκήσεις και μαθήματα χαλάρωσης για το μετα-τραυματικό στρες και όλα αυτά μέσα σ’ ένα περιβάλλον από ήλιο, θάλασσα και ανέμελους τουρίστες. Βραβείο σεναρίου στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών.

Info
ΣΙΝΕ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»: Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη – Τηλ.: 2310.631700
ΣΙΝΕ «ΑΛΣΟΣ»: Συκιές, Δενδροφυτεία – Τηλ.: 2310.200190
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 9.30 μ.μ.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 5 ευρώ