Περίπου δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα και στον απόηχο της χθεσινής τηλεμαχίας, είχαμε την ευχάριστη θέση να παραυρεθούμε με την Κική Παπαδάκη (από τα νεότερα στελέχη της κεντροαριστεράς με λαμπρές επιστημονικές σπουδές στον χώρο των κοινωνικών επιστημών) η οποία μας υποδέχτηκε φιλόξενα και με μεγάλη χαρά συνομιλήσαμε για τα τελευταία νέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς απαντώντας σε όλες μας τις ερωτήσεις!

Ποια είναι η λογική, που επιβάλλει την κεντροαριστερά παράταξη στο πολιτικό σκηνικό;

Ξεκινώντας από την αυτοκριτική που αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος και την δέσμευση για την λειτουργία ενός νέου πλάνου πολιτικής διαχείρισης που απευθύνεται πρώτα στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, διαπιστώνω, όπως και χιλιάδες συμπολίτες, ότι αυτό που λέμε “σήμερα” δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκφράσει τους Έλληνες! Και αυτό γιατί, το υποτιθέμενο πέρασμα σε μια άλλη εποχή, βασίστηκε, δυστυχώς σε πολιτικά ψέματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με αλλά λόγια βαδίζουμε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή που γίνεται όλο και πιο φανερή όσο περνά ο χρόνος. Αυτή η ρεαλιστική διαπίστωση λοιπόν, όπως ακριβώς το είπατε, ” επιβάλλει” την παρουσία της κεντροαριστεράς. Πρέπει όμως να πω , ότι δεν φιλοδοξούμε να αναλάβουμε ρόλο ” εθνοσωτήρα”, θέλουμε όμως να γίνουμε μια πολιτική δύναμη που θα εκφράζει ρεαλισμό, αξιοπιστία, δυναμική διάθεση και θα προτείνει λύσεις που μπορούν να αλλάξουν την δραματική κατάσταση που επικρατεί. Για εμάς αυτή είναι η ” λαϊκή απαίτηση ” και αυτήν υιοθετούμε.

Τι καινούργιο φέρνει αυτό το εγχείρημα δηλαδή;

Πρώτα από όλα την επανασύνδεση της πολιτικής με τον πολίτη. Αυτά τα δύο μαζί, μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα.
Από την άλλη, επιτρέψτε μου να πω, ότι το “καινούργιο ” για εμάς, ερμηνεύεται ώς νέο!
Δεν προσφέρουμε στον πολίτη ένα πακέτο με καινούργιο περιτύλιγμα, για να φανεί από μέσα το παλιό σε ιδέες, αλλά προτείνουμε το νέο, που όμως ξέρει να σέβεται το καλό παρελθόν και να “μάχεται” στο σήμερα για το αύριο!

Εσείς, σε ποια υποψηφιότητα πιστεύεται;

Όπως είναι φυσικό, ο καθένας έχει κάποια προτίμηση στην οποία πιστεύει.
Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να πω ότι δεν έχω στεγανά.
Σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε μαζί και οφείλουμε να στηρίξουμε την ηγεσία.
Εύχομαι όλοι να σκέφτονται το ίδιο.

Το ΠΑΣΟΚ ,είναι η κυρία πολιτική δύναμη της κεντροαριστεράς. Λέει κάτι αυτό σε εσάς;

Το που ανήκει ο καθένας, λίγη σημασία έχει.
Αυτό που προέχει είναι να καταλάβουμε όλοι, πως σε αυτή την προσπάθεια είμαστε ένα.

Ερώτηση: Τι λέτε στον κόσμο για τις εκλογές τις 12ης Νοεμβρίου;

Απάντηση: Αυτές οι εκλογές είναι το σύνθημα και η ψήφος το δικαίωμα για να στηριχθεί αυτό που έρχεται. Μαζική συμμετοχή λοιπόν, για να καταλάβουν κάποιοι ότι το ” κάλπικο” είναι πολύ αδύναμο μπροστά στην κάλπη.
Αυτό το μήνυμα αξίζει να τους δώσουμε!

Πώς είδατε τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων;

Kαταρχάς η κεντροαριστερά έδειξε το δρόμο και σε αυτές τις διαδικασίες και είμαι βέβαιη πως θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί χώροι, καθώς πρώτη φορά υιοθετείται αυτή η διαδικασία στο εσωτερικό. Κρατώ από τη χθεσινή διαδικασία, αυτό που συναντώ ως προβληματισμό και αγωνία στις κουβέντες που κάνω σε όλο το νομό μας με τους προοδευτικούς συμπολίτες μου…η προσπάθεια αυτή να έχει ενιαίο κορμό. Πέρα από τα προγράμματα και τις θέσεις στον πυρήνα πρέπει να βρίσκεται η ενότητα. ΚΑΙ ενότητα σημαίνει ολότητα, ενιαία και αδιαίρετη.