Το αίσθημα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού παραμένει δυνατό και σε αυτή την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τους πολίτες του δήμου να αποδεικνύουν σταθερά και μαζικά την κοινωνική τους ευαισθησία, δίνοντας με ευχαρίστηση μια νέα ευκαιρία στη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.


Από την πρώτη κιόλας ημέρα της εκστρατείας η προσέλευση των εθελοντών κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, δικαιώνοντας για ακόμα μία φορά την επιμονή του δήμου να συμβάλλει σταθερά και με όλες του τις δυνάμεις στον διαρκή, πανελλήνιο αγώνα για αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Με την ίδια αισιοδοξία για μαζική κινητοποίηση συνεχίζεται από σήμερα η αιμοδοσία στη Δ.Ε. Νεάπολης, που είναι ο τελευταίος σταθμός στην τρίτη αυτή τακτική εκστρατεία του δήμου για το 2017 που ολοκληρώνεται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου (είχε προηγηθεί επίσης και μία έκτακτη αιμοδοσία τον Αύγουστο). Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 422 πολύτιμες μονάδες αίματος από την Αιμοδοσία στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Πεύκων και Αγ. Παύλου που προηγήθηκαν.

Σταθερός στόχος παραμένει η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών, όλων των ηλικιών, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, δότες αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, δότριες βλαστοκυττάρων και δωρητές οργάνων σώματος έως και το τέλος της Εβδομάδας. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν ήδη εγγραφεί 15 νέοι δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με τον οποίο συνεργάζεται ο δήμος μας.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου, συνεχίζεται ως εξής:
► Πέμπτη 9.11.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
► Παρασκευή 10.11.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
► Σάββατο 11.11.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και σε αυτή τη διοργάνωση είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, οι ιεροί ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το κέντρο πρόληψης «Πυξίδα», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, ο σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, ο σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, ο σύλλογος Γυναικών «Εστία», η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο σύλλογος Γυναικών Ρετζικίου, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.
Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Γραφείο Ενημέρωσης Καταναλωτών
Τηλ.: 2313.313116, 2313.313160,
-Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών
Τηλ.: 2313.313151, 2313.313117