Το edessanews.gr τρύπωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα και είδε την πρόβα generale από τους νέους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης “Αγαπητή Ελένα”.

Η Αγαπητή Ελένα είναι ένα ρεαλιστικό έργο κοινωνικού, πολιτικού και υπαρξιακού προβληματισμού, που με εύστοχο χειρισμό των δυνατοτήτων του ψυχολογικού θεάτρου, με βασική συνθήκη της υπόθεσης του έργου, το χάσμα γενεών και τη συνεχή ανατροπή των ισορροπιών στη σύγκρουση των ηρώων, συνεγείρει το συναίσθημα και τη λογική του θεατή για να τον ωθήσει να σκεφτεί ο ίδιος σε ένα ειδικό επίπεδο, τι κάνουμε όταν οι κοινωνικές αξίες αντιπαρατίθενται με τις ανάγκες της προσωπικής μας επιβίωσης και σε ένα γενικότερο, πως διαχειριζόμαστε το συγκρουσιακό στοιχείο μέσα μας που μας εμποδίζει να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον και απλά να συνεννοηθούμε χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε στα άκρα.

Πολύ καλές ερμηνείες της Ελένη Αζέπη (Ελένα Σεργκέγιεβνα) του Νίκου Τοπαλίδη (Βαλόντια) του Σταύρου Δαλκαράνη (Πάβελ) της Βάσως Τσολάκη (Λιάλια) και του Τάσου Χαλινίδη (Βίτια). Μια θεατρική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε αύριο Τετάρτη 29 Νοέμβρη στις 20:30 το απόγευμα!

Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της παράστασης δεν λησμονούν τους ανθρώπους που αγαπάνε καθώς εχθές είχε την τιμητική της η Ελένη Αζέπη όπου ειχε τα γενέθλια της και της ετοίμασαν μια υπέροχη έκπληξη διαμορφωμένη ανάλογα με μία τούρτα γενεθλίων και λόγια αγάπης! Χρόνια Πολλά κι από εμάς Ελένη, να τα εκατοστήσεις με Υγεία, Τέχνη και Πολιτισμό διότι χρειαζόμαστε και θα χρειαζόμαστε πάντα ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων! Πολύ σημαντική και η βοηθός σκηνοθέτη Πέτκου Γιούλη όπου χωρίς την καθοδήγησή της δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο ποιοτική η παράσταση. Η Δέσποινα Οτουντζίδου, Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ήταν ευχριστημένη και υπερήφανη για το αποτέλεσμα που μπορείτε κι εσείς να το δείτε αύριο Τετάρτη στην πρεμιέρα για το κοινό στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας!

Τέσσερις μαθητές επισκέπτονται την καθηγήτρια τους Ελένα Σεργκέγιεβνα στο διαμέρισμά της όπου ζει μια μονότονη και άχαρη ζωή χωρίς εκπλήξεις, προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλιά της. Εκείνη, ανυποψίαστη και καλοπροαίρετη συγκινείται από τη χειρονομία τους. Σύντομα όμως αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις των μαθητών. Αργά και μεθοδικά, βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο παραπλάνησης, ξεκινούν από την επιτηδευμένη κολακεία και την προσπάθεια εξαγοράς, προχωρούν στην ειρωνεία για τις παρωχημένες αντιλήψεις της Ελένας και φτάνουν μέχρι την ομηρία και τη συναισθηματική, λεκτική και σωματική βία.


Οι τόνοι ανεβαίνουν και η παγίδα που έχουν στήσει γύρω της, βγάζει ολοένα και περισσότερα αγκάθια. Τα δύο «στρατόπεδα» μένουν αμετακίνητα το καθένα στις απόψεις του και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτα επώδυνη, ωθώντας τις καταστάσεις στα άκρα. Η σύγκρουση δεν έχει νικητή. Στην πραγματικότητα κανείς δεν πετυχαίνει το στόχο του. Σημασία δεν έχει το τι θα ακολουθήσει αλλά ο θόρυβος και τα σημάδια που άφησε, όταν ακούστηκε ηχηρά η αλήθεια του καθενός.

Πρωταγωνιστούν οι : Αζέπη Ελένη, Δαλκαράνης Σταύρος, Τοπαλίδης Νίκος, Τσολάκη Βάσω και Χαλινίδης Τάσος. Την επιμέλεια της παραγωγής έχει αναλάβει η Δέσποινα Οτουντζίδου σε συνεργασία με την Γιούλη Πέτκου.
Παραστάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας από Τρίτη 28-Πέμπτη 30 Νοέμβρη με ώρα έναρξης 9.15 το πρωί, ενώ θα δοθεί και μία βραδινή παράσταση για το ευρύ κοινό την Τετάρτη 29 Νοέμβρη με ώρα έναρξης 8.30μμ και γενική είσοδο 5€.